Fake news: Το Al Jazeera πήρε “πίσω” την είδηση για τη σύλληψη του Πεκέρ

Εντύπωση προκάλεσε η “ψεύτικη” είδηση που μετέδωσε το Al Jazeera, η οποία sedat-pekerανέφερε ότι συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέκερ. Στη συνέχεια, όμως, το γνωστό σάιτ πήρε… πίσω την είδηση, ενώ αυτή είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στην επανόρθωσή του το Al Jazeera αναφέρει ότι το εν λόγω άρθρο διορθώθηκε και οι αναφορές περί σύλληψης του Πέκερ στην προηγούμενη έκδοση του άρθρου αφαιρέθηκαν, με την εξήγηση ότι δεν μπορούσαν να επαληθευτούν από πηγές του Al Jazeera.

«Χαμένοι στη μετάφραση»

Μια εργαζόμενη στο Al Jazeera, με το όνομα Σινέμ Κιοσέογλου, ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter ότι: «Το Al Jazeera δεν έχει τίτλο ή είδηση ότι «ο Sedat Peker συνελήφθη και θα εκδοθεί στην Τουρκία». Νομίζω ότι υπήρξε ένα μεταφραστικό λάθος, αυτό που ονομάζουμε «χαμένοι στη μετάφραση».

Νωρίτερα το   Al Jazeera, μετέδωσε ότι ο αρχηγός της οργάνωσης του οργανωμένου εγκλήματος, Σεντάτ Πεκέρ βρίσκεται υπό κράτηση από τις αρχές των ΗΑΕ.

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα  cumhuriyet το προχώρησε λέγοντας ότι ενδέχεται να εκδοθεί στην Τουρκία, η οποία ζητά την έκδοσή του εδώ και καιρό.

Το ρεπορτάζ σημείωνε ότι ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, συναντήθηκε με τον Ερντογάν στην Άγκυρα τον περασμένο μήνα όπου υπογράφηκαν διάφορες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών συμφωνιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.