Μ. Σιζόπουλος: Η Κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΓΓ να θέσει γραπτώς το πλαίσιο των 6 σημείων


imagewΤη θέση όπως το Εθνικό Συμβούλιο ζητήσει από τον ΓΓ του ΟΗΕ να θέσει γραπτώς το πλαίσιο των 6 σημείων για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας πως πίσω από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκεται ο βρετανικός παράγοντας.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης και αναφερόμενος στο σημερινό δημοσίευμα του «Φιλελευθέρου», είπε πως τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το Κραν Μοντανά επιβεβαιώνουν αυτά που η ΕΔΕΚ από το 2017 συστηματικά δημοσιοποιούσε και δεν γινόνταν από πολλούς αποδεκτά.

Σημείωσε πως η Κύπρος βρίσκεται παγιδευμένη μέσα σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στις οποίες είναι προφανές ότι συμμετέχουν εκπρόσωποι των ΗΕ αλλά στο παρασκήνιο βρίσκεται και συντονίζει τις διαβουλεύσεις ο Βρετανικός παράγοντας, ο οποίος ουσιαστικά επιχειρεί να εξυπηρετήσει τα τουρκικά επεκτατικά συμφέροντα σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της Κύπρου, Ε/κ και Τ/κ.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως από την πρώτη στιγμή η ΕΔΕΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που απέρριψε το προφορικό πλαίσιο των 6 σημείων του ΓΓ του ΟΗΕ. «Δεν είναι δυνατό για ένα τέτοιο σοβαρό και πολύχρονο πρόβλημα όπως το Κυπριακό, να έχουμε ως βάση συζήτησης, διαπραγμάτευσης για επίλυση του θέματος, ένα πλαίσιο 6 σημείων, το οποίο κατατέθηκε προφορικά και το οποίο ουσιαστικά αμφισβητείται από διάφορες πλευρές, όταν γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κάθε λέξη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις έχει ιδιαίτερη σημασία ή και σκοπιμότητα», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως ζήτησε αρκετές φορές από το Εθνικό Συμβούλιο να ζητηθεί από τον ΓΓ το πλαίσιο των 6 σημείων να δοθεί γραπτώς και δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Διαβεβαίωσε πως η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με βασικό στόχο την απελευθέρωση της πατρίδας και τη δημιουργία και λειτουργία ενός κράτους, ενός λαού στο πλαίσιο της ΕΕ με πλήρη κατοχύρωση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των πολιτών, Ε/κ και Τ/κ, χωρίς ουσιαστικά παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και χωρίς πρωτογενές δίκαιο. Μόνο κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορούμε να προσδοκούμε ότι η λύση θα είναι λειτουργική, βιώσιμη και θα διασφαλίζει το μέλλον σε όλους τους νόμιμους κατοίκους και κυρίως στις νέες γενιές.