Αναγνώριση της Κύπρου ως πυλώνα σταθερότητας η συμμετοχή της στη Διάσκεψη για τη Λιβύη

imagewΑναγνώριση του ρόλου που έχει επιτελέσει η Κύπρος ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή αποτελεί η συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδης στη Διάσκεψη για τη Λιβύη, η οποία αρχίζει σήμερα στο Παρίσι, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ από το Παρίσι όπου συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Παρίσι κατά την οποία ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη, όπως βεβαίως και στο δείπνο που παρέθεσε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν».

Στο περιθώριο του Φόρουμ για την Ειρήνη, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε διμερή συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς, με την οποία συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και η ενταξιακή πορεία της Σερβίας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι στο σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η συμμετοχή της Κύπρου στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

«Είναι για πρώτη φορά που Κύπριος Πρόεδρος συμμετέχει στις εργασίες της Διάσκεψης για τη Λιβύη, κάτι που αποτελεί και αναγνώριση του ρόλου που η χώρα μας έχει να επιτελέσει ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή», σημείωσε.

Το απόγευμα, είπε ο κ. Πελεκάνος, ο Πρόεδρος θα συμμετάσχει στις εργασίες της 41ης Γενικής Συνδιάσκεψης της ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει η Γενική Διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ Οντρέ Αζουλέ.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης για τη Λιβύη θα συζητηθεί η αποχώρηση στρατευμάτων και η πολιτική μετάβαση στη χώρα.

Η Κύπρος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα υποστηρίξει τη διεξαγωγή εκλογών και την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων.