Συμφώνησε στον διορισμό Κόλιν Στιούαρτ η τ/κ πλευρά

Η τουρκοκυπριακή πλευρά συμφώνησε στον διορισμό του Καναδού διπλωμάτη Κόλιν Στιούαρτ, στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ  στην Κύπρο και Επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της «προεδρίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ακόμα ότι η τ/κ πλευρά υποστηρίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων σε μια κοινή βάση κάτι που δεν υπήρξε στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στη Γενεύη τον Απρίλιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι η πρόταση του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ για «ίση κυριαρχία» και «ίση διεθνή αναγνώριση» ώστε να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, βρίσκεται ακόμα «επί τάπητος» και σημειώνεται ότι μετά τη Γενεύη η Τζειν Χολ Λουτ συνέχισε τις προσπάθειες της για να βρεθεί μια κοινή βάση, ενώ μετά την ολοκλήρωση της θητείας της η τουρκοκυπριακή πλευρά αποδέχτηκε τον διορισμό ενός άλλου εκπροσώπου.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη συνάντηση στην Νέα Υόρκη όπου και οι δύο πλευρές συμφώνησαν και αποδέχτηκαν τον διορισμό ενός νέου αντιπροσώπου.