ΚΕΔΙΠΕΣ: Στο τραπέζι οι πλεονασμοί, στις 58 οι εθελούσιες αποχωρήσεις

imagewΣτην αξιολόγηση όλων των νόμιμων ενεργειών που προβλέπει η νομοθεσία, περιλαμβανομένης και της εξέτασης του ενδεχομένου πλεονασμών, προχωρεί η κρατική Κυπριακή Εταιρεία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ), αφού το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ), το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα, δεν έπιασε τον στόχο των τουλάχιστον 100 αποχωρήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΚΕΔΙΠΕΣ, το ΣΕΑ επέλεξαν 58 άτομα εκ των οποίων 38 από το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ ενώ τα υπόλοιπα 20 προέρχονται από το επηρεαζόμενο προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ στην Altamira Asset Management (AAM).

Αναφορικά με το Σχέδιο με τις τρεIς επιλογές που προσφέρθηκε στο προσωπικό της AAM, από τα 149 επηρεαζόμενα μέλη του προσωπικού, 119 επέλεξαν να παραμείνουν στην AAM αποποιούμενα ταυτόχρονα του δικαιώματός τους για επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ, ενώ 10 άτομα αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Μετά την ολοκλήρωση του ΣΕΑ και των ενεργειών που αφορούν το προσωπικό της ΑΑΜ,  το προσωπικό της ΚΕΔΙΠΕΣ ανέρχεται σε 362 άτομα, αναφέρεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ χαιρετίζει την επιτυχία του Σχεδίου που αφορά στο προσωπικό της πρώην ΣΚΤ που μεταφέρθηκε στην AAM το αποτέλεσμα του οποίου συνάδει με το Επιχειρηματικό Πλάνο της ΚΕΔΙΠΕΣ, τερματίζοντας πλέον οριστικά τη δυνατότητα εξάσκησης του δικαιώματος επιστροφής του προσωπικού της AΑM στην ΚΕΔΙΠΕΣ, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δυστυχώς ο στόχος του ΣΕΑ για μείωση του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ κατά 100 – 130 άτομα δεν επιτεύχθηκε».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ανάγκες του προσωπικού της Εταιρείας με βάση το Επιχειρηματικό της Πλάνο ανέρχονται σε περίπου 260 άτομα.

«Mε αυτό ως δεδομένο προκύπτει αδήριτη ανάγκη περαιτέρω μείωσης του προσωπικού και ως εκ τούτου η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην αξιολόγηση όλων των νόμιμων ενεργειών που προβλέπει η νομοθεσία περιλαμβανομένης και της εξέτασης του ενδεχομένου πλεονασμών», σημειώνει η ΚΕΔΙΠΕΣ, προσθέτοντας πως «για αυτό το σκοπό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ σε έκτακτή του συνεδρία σήμερα αποφάσισε και εξουσιοδότησε τη Διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ να προχωρήσει άμεσα σε σχετικές διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες του προσωπικού».