Αφγανιστάν:Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια του βόλεϊ και δημοσίευσαν εικόνες στο διαδίκτυο

Τkaboulην Μαχτζαμπίν Χακίμι, αποκεφάλισαν οι Ταλιμπάν στην Καμπούλ νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Η άτυχη κοπέλα ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στον χώρο του αθλητισμού που σφαγιάστηκε από τους τζιχαντιστές, όπως δήλωσε ο προπονητής της σε συνέντευξη του στην «The Persian Independent».

Η είδηση του τραγικού θανάτου της κοπέλας, έγινε πρόσφατα γνωστή, καθώς οι Ταλιμπάν απειλούσαν την οικογένεια και όποιον άλλο γνώριζε προκειμένου να μην βγει το θέμα στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο προπονητής της άτυχης αθλήτριας, αποφάσισε να μιλήσει αφού οι Ταλιμπάν δημοσίευσαν της σοκαριστικές εικόνες στο διαδίκτυο.

«Όλες οι παίκτριες της ομάδας βόλεϊ βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, είναι απεγνωσμένες και φοβούνται», ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που έχει επιβληθεί στη χώρα, οι γυναίκες απαγορεύεται να αθλούνται, να μορφώνονται ή να εργάζονται.

Ωστόσο, αντικρουόμενες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι η Μαχτζαμπίν σκοτώθηκε μυστηριωδώς μια εβδομάδα πριν από την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Το πιστοποιητικό θανάτου που υποτίθεται ότι έδειχνε την ημερομηνία του θανάτου της τον Αύγουστο ενώ άλλοι ισχυρισμοί ανέφεραν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Ο προπονητής είπε ότι ήταν ένα από τα δύο κορίτσια του αθλητικού ομίλου που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το Αφγανιστάν μετά την επέλαση των Ταλιμπάν στα μέσα Αυγούστου.

Τα δημοσιεύματα ότι αποκεφαλίστηκε έχουν προκαλέσει τρόμο μεταξύ άλλων αθλητών που έχουν σπεύσει να κρυφτούν.