Συνέχεια στο ροζ βίντεο υπόσχεται ο Πεκέρ

Ως εκβιασμό και εκφυλισμό της πολιτικής ζωής από τη μαφία, εκλαμβάνει ο τ/κ Τύπος το ροζ βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε και αφορά τον «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ, ο οποίος δεν έχει ακόμη υποβάλει παραίτηση.

Χθες το βράδυ ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέκερ με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο τούιτερ, απευθύνθηκε προς τους Κύπριους – εννοώντας Τ/κ – πολιτικούς: «Κύπριοι πολιτικοί που υποστηρίξατε τη συνωμοσία εναντίον μου στην Τουρκία, συμμαχώντας μ΄ εμπόρους ναρκωτικών και παράνομους οργανισμούς στοιχημάτων, είστε όλοι καμένοι. Το αρχείο πέρασε στα χέρια μου. Πρέπει να ανησυχείτε. Θα σας αποκαλύψω. Όποιοι έχετε αίσθημα ντροπής θα πρέπει να παραιτηθείτε και να φύγετε»

Όπως αναφέρουν και τ/κ δημοσιεύματα, ο Πέκερ ανακοίνωσε ότι τα βίντεο δεν θα τα δημοσιοποιήσει από τον προσωπικό του λογαριασμό αλλά από τον λογαριασμό με το όνομα «Deli Çavuş». «Κύπριοι πολιτικοί (οι έντιμοι είναι σιδεροκέφαλοι), θα σας τρελάνω όλους. Μετά θα σας κάνω θεραπεία με βδέλλες. Ποιοι από την Τουρκία βρίσκονται στο αρχείο του Φάλγιαλι; Θα διασκεδάσουμε πολύ».

Ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης και «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Ερχάν Αρικλί με ανοικτή επιστολή του προς τον Ερσάν Σανέρ σήμερα το πρωί, τον υπερασπίζεται λέγοντας ότι είναι ο πιο καθαρός και ειλικρινής πολιτικός που έχει δει στη «βουλή» και υποστηρίζει ότι «αυτό που σε βρήκε μοιάζει με μια τυπική επιχείρηση της FETÖ (σσ: οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν)».

Αφήνει αιχμές εναντίον του ΚΕΕ λέγοντας πως από τη στιγμή που ο ίδιος μπήκε στη «βουλή», διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα κόμμα λύκων. «Ένα κόμμα όπου αυτός που πέφτει του ρίχνουν μια κλωτσιά οι πιο κοντινοί του». Το ΚΕΕ, προσθέτει, δεν στάθηκε ούτε στον Αϊτάτς Τσιαλούντα (ΣΣ: «βουλευτής» του ΚΕΕ, ήρθη η «βουλευτική ασυλία» λόγω κατηγοριών για ατασθαλίες όταν ήταν στο «δημόσιο»), ούτε στον Χουσείν Οζγκιουργκιούν (ΣΣ: αντιμετωπίζει κατηγορία για αθέμιτο πλουτισμό ενώ ήταν «πρωθυπουργός» και πρόεδρος του ΚΕΕ).

Ο γ.γ. της «Αριστερής κίνησης», Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν κάλεσε τον Ερσάν Σανέρ να παραιτηθεί και ζήτησε διερεύνηση των σχέσεων πολιτικών με τη μαφία και τους εμπόρους ναρκωτικών.

Το βίντεο, προσθέτει, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό, αφού είναι αποτέλεσμα παρακολούθησης της ιδιωτικής του ζωής, αλλά αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι οι σχέσεις του Σανέρ κι άλλων πολιτικών με την μαφία.  «Οι ηγεμόνες, η εξουσία και ο υπόκοσμος στην Τουρκία έχουν μετατρέψει το βόρειο τμήμα της Κύπρου σε αυλή για τη βρώμικη δουλειά τους».

Στο μεταξύ, για ακόμη μία φορά σήμερα, η ολομέλεια της «βουλής» δεν μπόρεσε να συνέλθει λόγω έλλειψης απαρτίας. Οι τ/κ ιστοσελίδες αναφέρουν ότι της συνεδρίας προήδρευε ο «αναπληρωτής πρόεδρος», Αρμαγάν Τζιαντάν. Στην αίθουσα, όπως αναφέρεται, ήταν οι «βουλευτές της «αντιπολίτευσης», όχι όμως και της «κυβέρνησης», παρά μόνο ο «υπουργός τουρισμού» και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Φικρί Ατάογλου.

Επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» και οι εκκρεμούσες «νομοθεσίες» που επείγουν. Η συνεδρία θα επαναληφθεί αύριο εφόσον υπάρξει απαρτία.

Ανακοίνωση του «προεδρικού» σήμερα αναφέρει ότι μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα ο Ερσίν Τατάρ είχε συνάντηση με τον «πρόεδρο» της «βουλής» και τον «γενικό εισαγγελέα». Κατέληξε στην απόφαση ότι δεν θα δώσει σε κανένα κόμμα την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» και θεωρεί πιο σωστό η ίδια η «βουλή» να καθορίσει την ημερομηνία «εκλογών» με συμφωνία.