Αντίδραση Τούρκου ΥΠΕΣ σε δήλωση 10 Πρέσβεων για την απελευθέρωση επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού αντέδρασε αρνητικά σε δήλωση δέκα Πρέσβεων, με την οποία ζητούν την απελευθέρωση του επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι «χθες το βράδυ δημοσιεύτηκε μια δήλωση», προσθέτοντας ότι «έγινε πολύ της μόδας αυτές τις μέρες, όποιος βαριέται κάνει δήλωση».

«Δέκα Πρεσβείες συγκεντρώθηκαν, ανάμεσά τους η Αμερική και η Γερμανία. Όχι δέκα, 100 να έρθετε δεν μπορείτε να Λένε ‘Τουρκική δικαιοσύνη, απελευθερώστε τον Οσμάν Καβάλα. Και αφήστε τον να φύγει αμέσως, ακολουθείστε τις οδηγίες μας’», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτό που λέω στην Δύση η οποία έχει ξεκινήσει εκστρατεία είναι αυτό: Δεν είναι μια Τουρκία πλέον που μπορεί να της κουνήσει κανείς το δάχτυλο από έξω, και όταν της κουνήσουν το δάχτυλο δεν είναι μια Τουρκία δειλή. Με δυο γραμμές δεν είναι χώρα που μπορείτε να κυβερνήσετε όπως θέλετε», είπε ο κ. Σοϊλού. Υποστήριξε ότι «η Δύση η οποία μιλά για κράτος δικαίου και δημοκρατία δεν μπορεί να δίνει οδηγίες στην τουρκική δικαιοσύνη, δεν μπορεί να λέει ‘απελευθερώστε κάποιον αμέσως’».

«Δεν το αποδεχόμαστε. Δεν πρόκειται για ‘κράτος αντίσκηνο’. Αυτή είναι η Τουρκία 2000 ετών, είναι το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ο καθένας πρέπει να συνέλθει, όλοι πρέπει γνωρίζουν τη θέση τους”, ανέφερε.