Ν.Υόρκη: Αεροσκάφος προσέκρουσε σε τμήμα περίφραξης

Το αεροδρόμιο Λαγκουάρντια της Νέας Υόρκης έκλεισε λόγω ενός “περιστατικού που σημειώθηκε με ένα αεροσκάφος”, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας των ΗΠΑ.

Ένα επιβατικό αεροσκάφος βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης, σύμφωνα με τους πυροσβέστες και προσέκρουσε σε τμήμα της περίφραξης.Delta flight slides off runway at New York's LaGuardia Airport

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν κάποιοι ελαφρά τραυματίες. Χιονίζει στη Νέα Υόρκη και η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλης της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι δε διαθέτει πληροφορίες για την ύπαρξη τραυματιών.

Το αεροσκάφος Delta 1086 με 125 επιβαίνοντες πραγματοποιούσε την πτήση Ατλάντα- Νέα Υόρκη και εξήλθε της πίστας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προσγείωσης, διευκρίνισε η εταιρεία Delta σε μία ανακοίνωση.

Οι επιβάτες κατάφεραν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος με τη βοήθεια των τσουληθρών έκτακτης ανάγκης και έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου, προσέθεσε η Delta, που από την πλευρά της δεν κάνει αναφορές για τραυματίες.

Πριν από το ατύχημα η κακοκαιρία που πλήττει τη Νέα Υόρκη προκάλεσε την ακύρωση του 40% των πτήσεων προς το Λα Γκουάρντια, σύμφωνα με τον ιστότοπο που καταγράφει τις πτήσεις Flightaware.