ΑΚΕΛ:Σύγχυση και αλαλούμ δηλώσεων στελεχών του ΔΗΣΥ για το θέμα Γιωρκάτζη

Το ΑΚΕΛ  δια του εκροσωπου Τύπου του Γιώργου Λουκαΐδη καλεί το  ΔΗΣΥ  να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις εξελίξεις που αφορούν στις καταγγελίες της παραιτηθείσας διαχειρίστριας της «Λαϊκής» για την κα Γιωρκάτζιη και την Αρχή Εξυγίανσης.ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÈÅÓÌÙÍ - ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇ

Οπως ανέφερε:«Σε τηλεοπτικές συζητήσεις χθες το μεσημέρι, δυο βουλευτές του ΔΗΣΥ παρουσίασαν μια εικόνα αλαλούμ, αφού έλεγαν ακριβώς αντίθετα πράγματα. Ο ένας παραδέχθηκε δημόσια ότι λανθασμένα ζητήθηκε από τον ΔΗΣΥ η παραίτηση Γιωρκάτζιη για την παλαιότερη υπόθεση με το συμβόλαιο της, ενώ επέμεινε ότι είναι λάθος να ζητείται η παραίτηση Γιωρκάτζιη αν δεν ξεκαθαρίσουν προηγουμένως οι καταγγελίες Αντωνιάδου. Δεύτερος βουλευτής του ΔΗΣΥ, απαιτούσε την ίδια ώρα σε άλλο, σταθμό την άμεση παραίτηση της κ. Γιωρκάτζη.

Η σύγχυση και το αλαλούμ στο ΔΗΣΥ, δεν είναι καθόλου άσχετο με τις βαριές ευθύνες που ο Συναγερμός και η κυβέρνηση φέρουν για την εικόνα που εκπέμπει ο θεσμός της ΚΤΚ, που είναι ταυτόχρονα και η Αρχή Εξυγίανσης.

Τέλος επανέλαβε « ότι στην προσπάθεια ελέγχου του τραπεζικού συστήματος και συνακόλουθα της ερευνητικής διαδικασίας για το τραπεζικό σκάνδαλο, οι κυβερνώντες μεθόδευσαν και επέβαλαν την παύση του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, την παραίτηση του τέως Διοικητή, την κα Γιωρκάτζιη, τους δυο εκτελεστικούς συμβούλους και τις αλλαγές στη σύνθεση της Αρχής Εξυγίανσης, η οποία συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών.»