Ανακοίνωση ΕΔΕΚ για το Εκλογικό Συνέδριο του κινήματος


Η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων η οποία διορίστηκε από την Κ.Ε για το 14ο Εκλογικό Συνέδριο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ. του Κινήματος, σύμφωνα με την πρόνοια του άρθρου 31 του Καταστατικού ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Έχει παραλάβει σήμερα 27/8/21 το μητρώο μελών σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογικές διαδικασίες του Συνεδρίου και των Επαρχιακών Συνδιασκέψεων.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων αρχίζει σήμερα 27/8/2021 και λήγει την Κυριακή 5/9/2021. Τα μέλη του Κινήματος μπορούν να υποβάλουν τις ενστάσεις τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@edek.org.cy ή στο φαξ: 22678894.

Τα μέλη του Κινήματος που είναι πρόσφυγες και είναι εγγεγραμμένα στις επαρχίες   Κερύνειας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, δικαιούνται να ψηφίσουν είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση που είναι εγγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση διαμονής τους, σύμφωνα με την διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο Μητρώο του Κινήματος. Η ψήφος τους θα καταμετρηθεί στην επαρχία την οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Κατά την εκλογική διαδικασία του Παγκύπριου Εκλογικού Συνεδρίου για ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος και της Κεντρικής Επιτροπής, κάθε μέλος δικαιούται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μόνον στην Επαρχία που είναι καταχωρημένη η διεύθυνση διαμονής του, σύμφωνα με την διεύθυνση που είναι εγγεγραμμένη στο  Μητρώο του Κινήματος.