ΥΠΕΞ: Ουσιαστικές οι συζητήσεις στο Ισραήλ

imagewΓια ουσιαστικές και με προοπτική συζητήσεις στο Ισραήλ, τόσο σε τριμερές όσο και σε διμερές επίπεδο, έκανε λόγο ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στην τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ελλάδα, Νίκο Δένδια και το Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, καθώς και με την Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Karine Elharrar, αλλά και στις διμερείς επαφές με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκάντζ, κάνοντας λόγο για «πολύ θετική συνάντηση».

Σύμφωνα εξάλλου με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στο Twitter, στη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη και την Karine Elharrar, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισε τη σημασία της ενεργειακής συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Στο περιθώριο της τριμερούς συνόδου, ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, με τον οποίο, όπως έγραψε σε σχετική ανάρτηση, συζήτησαν για τις άριστες σχέσεις, τη διαρκώς ενισχυόμενη συνεργασία σε όλους τους τομείς και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.