Για ανεπάρκεια κατηγορεί την Χρ.Γιωρκάτζη ο ΠΑΣΕΧΑ

Με αφορμή την παραίτηση της διαχειρίστριας της Λαϊκής ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επενδυτών ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÈÅÓÌÙÍ - ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÔÑÁÐÅÆÁ ×ÑÕÓÔÁËËÁ ÃÉÙÑÊÁÔÆÇΧρηματοοικονομικών Αξιών (ΠΑΣΕΧΑ) καλεί την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής να εξετάσει άμεσα το θέμα με τις καταγγελίες της Άντρης Αντωνιάδου και τον τρόπο που ενήργησε η Αρχή Εξυγίανσης και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΤ, σημειώνοντας ότι επηρεάζονται τα συμφέροντα χιλιάδων καταθετών αλλά και κατόχων αξιογράφων της τράπεζας.

“Φοβούμαστε ότι η ανεπάρκεια της κ. Γιωρκάτζη η οποία αποκαλύπτεται και από σκάνδαλα που έγιναν ενόσω ήταν Γενική Ελέγκτρια και έρχονται τώρα στην επιφάνεια θα αποβεί σε βάρος όχι μόνο της υπόθεσης της Λαϊκής αλλά και της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα”, σημειώνει ο ΠΑΣΕΧΑ.

Ο Σύνδεσμος καλωσορίζει τη σχετική έρευνα που έχει εξαγγείλει ο Γενικός Ελεγκτής.

“Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό αλλά και περίεργο πως σε μια κρίσιμη φάση της γνωστής υπόθεσης εναντίον του Αντρέα Βγενόπουλου και της MIG όπου διεκδικούνται δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις προς όφελος των καταθετών και άλλων πιστωτών της Λαϊκής Τράπεζας η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες”, αναφέρει ο Σύνδεσμος.