Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς Covid στη Βρετανία

imagewΟι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανεμβολίαστοι, διευκρίνισε με διορθωτική ανάρτηση στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής Κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που είχε προηγηθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ με αφορμή την άρση των νομικών περιορισμών κατά της πανδημίας, ο σερ Πάτρικ είχε πει πως το 60% των νοσηλευομένων είναι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, έγραψε στο Twitter ότι το στατιστικό που έδωσε ήταν λάθος και ότι για την ακρίβεια το 60% των νοσηλευομένων φορέων κορωνοϊού είναι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Ο σερ Πάτρικ είχε πει πάντως ότι με το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού να είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένο και με τα εμβόλια να μην είναι 100% αποτελεσματικά, ο ιός θα προσβάλλει αναλογικά όλο και περισσότερους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, αν και η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι προστατευμένη έναντι λοίμωξης και σοβαρής νόσησης.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 4.000 φορείς Covid σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ όταν τα κρούσματα αριθμούσαν ξανά περίπου 50.000 την ημέρα, τον Ιανουάριο, οι νοσηλευόμενοι πλησίαζαν τους 40.000.