Τα ξεχασμένα ψηφίσματα του Σ. Ασφαλείας και ο αμανές της Τουρκίας

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

????????????????????????????????????

Ήχησαν την Πέμπτη για 47η φορά οι σειρήνες, ως ακόμα μια θλιβερή υπενθύμιση για το ιμπεριαλιστικό τουρκοφόρο πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη 1974.

Εν πομπή και παρατάξει οι κομματικοί ταγοί είπαν τα ίδια λόγια, τις ίδιες ευχές, τις οποίες λένε κάθε χρόνο στην ίδια μαύρη  επέτειο αλλάζοντας μόνο την ημερομηνία. Περσινά ξινά σταφύλια. Στριμώχτηκαν για να τους καλύψουν τα πλάνα των τηλεοπτικών ΜΜΕ φορώντας το ψεύτικο θλιμμένο ύφος. Δίκαιοι και άδικοι,  Εφιάλτες, Ιούδες   Ισκαριώτες,  λειτουργήθηκαν μαζί με τις εναπομείνασες   μαυροφορεμένες μανάδες των ηρωϊκών νεκρών .

Την ερχόμενη Τρίτη, ανήμερα της επετείου της δεύτερης πράξης της διεθνούς συνωμοσίας σε βάρος της Κύπρου στις 20 του Ιούλη, θα φθάσει παράνομα στα κατεχόμενα Κυπριακά εδάφη ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν. Με ένα ασκέρι υπουργών και αξιωματούχων του κυβερνώντος ΑΚΡ θα φτύσουν ξανά κατάμουτρα το διεθνές δίκαιο και όλα τα περί Κύπρου ψηφίσματα. Ανενόχλητοι θα συνεχίσουν το πλιάτσικο ως οι δεινότεροι κλέφτες ξένης γης και περιουσιών. Έτσι έμαθε η Τουρκιά να στήνει κράτος -μαφία. Με δολοφονίες, μαζικές εκτελέσεις, λεηλασίες , κλεψιές, εκβιασμούς και υποχθόνιες δοσοληψίες.

 

 

Ένας Γ.Γ.ΟΗΕ που προσπερνά τα ψηφίσματα του Σ.Α.

Και ο  ΓΓ του ΟΗΕ, συνεχίζει να προσπερνά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας  σε ότι αφορά το Κυπριακό, παρότι όφειλε   να καθοδηγείται από αυτά. Δυστυχώς όμως, σε όλες του τις τελευταίες εκθέσεις, όπως και στο τελικό κείμενο της  έκθεσης του, δεν υπεραμύνεται της ισχύος αυτών των ψηφισμάτων, τα οποία η τουρκική και τ/κ πλευρά παραβιάζουν προωθώντας λύση δύο κρατών και εποικισμού  της Αμμοχώστου.

Για ακόμα μια φορά ο ΓΓ δυστυχώς προσπαθεί να τηρήσει ίσες αποστάσεις για ένα διεθνές πρόβλημα όπως είναι το κυπριακό και μάλιστα σε μια περίοδο κλιμάκωσης των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας.
Ο κ.Γκουτέρες , ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του Κόφι Ανάν, Μπαν Γκι Μουν και άλλων, αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία του Κυπριακού  το οποίο είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Έτσι αφήνεται να εξυπηρετεί τα συμφέροντα   της κατοχικής Τουρκίας και όχι της Κύπρου, καθότι οι  «ίσες αποστάσεις» απενοχοποιούν τον θύτη εξισώνοντας τον με το θύμα και αποθρασύνουν, αποδεδειγμένα, την Τουρκία.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής των ίσων αποστάσεων είναι να μην καταλογίζονται στην Τουρκία οι ευθύνες της για την προσπάθεια εποικισμού της Αμμοχώστου και για την αδιαλλαξία που επιδεικνύει στις συνομιλίες.

Την ίδια στιγμή, ενώ έχει το δικαίωμα να το πράξει, ο ΓΓ αποφεύγει να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας τη λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας για την μη εφαρμογή των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο, και αρκείται σε ευχολόγια. Αντί λοιπόν να  προωθήσει την εφαρμογή των προνοιών του καταστατικού χάρτη και των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ,   ανέχεται την παραβίασή τους.

Η ιστορία δεν παραγράφεται
Όπως καταγράφεται στην   ιστορική έρευνα για το Φάκελο της Κύπρου,αλλά και από αρχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών , το πραξικόπημα και η εισβολή ήταν το αποκορύφωμα μιας  δεκαετούς συνωμοσίας που άρχισε με τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκδηλώθηκε με την τουρκοανταρσία του 1963 και κορυφώθηκε στις 15 και 20 Ιουλίου 1974. Όλα  αυτά τα συμβάντα αποτελούσαν  τμήματα του νατοϊκού σχεδίου που καταρτίστηκε μαζί με ελλαδίτες πολιτικούς και στρατιωτικούς  καθώς και με μέλη της ΕΟΚΑ Β΄. Το άμεσο αποτέλεσμα του σχεδιασμού τους ήταν να δοθεί δικαιολογία στην Τουρκία για κατάληψη κυπριακών εδαφών και επιβολή της διπλής ένωσης  ή μιας τριχοτόμησης καθότι και η Βρετανία θα είχε το μερίδιο της από τη σφαγή της Κύπρου.

Δυστυχώς αυτή τη διεθνή συνωμοσία καμιά κυπριακή και Ελληνική κυβέρνηση δεν κατόρθωσαν ή δεν θέλησαν να αναδείξουν, καθότι όπως φαίνεται έμειναν δέσμιες στις εντολές και υποδείξεις των εμπνευστών και εκτελεστών του δίδυμου εγκλήματος. Η χούντα των Αθηνών και ειδικά ο δικτάτορας Ιωαννίδης είχε εξουσιοδοτήσει τους ΝΑΤΟϊκούς να διαβουλεύονται με την Τουρκία τα εθνικά θέματα Κύπρου. Ως γνήσιο ανδρείκελο   είχε   απόλυτη εμπιστοσύνη στον σφαγέα Κίσσινγκερ και τους ομοίους του στο Αμερικανικό στέιτ ντιπάρτμεντ. Και όταν η Κύπρος έπεσε, κανένας από τους ενόχους σε Κύπρο και Ελλάδα δεν τιμωρήθηκε για την εθνική καταστροφή. Ούτε και κανένας από όλους αυτούς βρήκε τη δύναμη να αυτοκτονήσει.

 

Ύστατη απόπειρα αξιοπρέπειας

Την ώρα που ο κριτικός λόγος παραλύει και παραληρεί και το κάθε κόμμα βγαίνει με το δικό του αφήγημα για το μέλλον της Κύπρου, αναζητείται η χαμένη αξιοπρέπεια αυτού του νησιού η μοίρα του οποίου  παίζεται στη διεθνή  σκακιέρα των συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

Σε μια ύστατη απόπειρα αξιοπρέπειας και ως ένα αυθεντικό μνημόσυνο των ηρωϊκών πεσόντων,  πολιτικοί, κόμματα και πολίτες να βρουν τη δύναμη να πουν την ιστορία από την αρχή. Χωρίς φτιασιδώματα και μαζοχιστικές εξάρσεις του τύπου …«εκάμαμεν τζιαί εμείς πολλά»(!!!).

Όλοι με μια φωνή να υπενθυμίσουν στον Γ.Γ.του ΟΗΕ πως το Κυπριακό είναι δημιούργημα του ΝΑΤΟ της CIA και των εγγυητριών δυνάμεων .Να του υποδείξουν να ξαναπάρει το νήμα από την αρχή καταδικάζοντας τους θύτες και δικαιώνοντας το αίμα ενός λαού που έπεσε θύμα της μεγαλύτερης διεθνούς συνωμοσίας στον 20 αιώνα.

Να τον υποχρεώσουν να εφαρμόσει τα ψηφίσματα του Σ.Ασφαλείας. Οι γνωστοί απολογητές της Τουρκίας να πάψουν να τον επικαλούνται για το αμερόληπτο των «καλών του υπηρεσιών».

Όσο υπάρχει ανοχή η Τουρκία θα συνεχίσει τον παράνομο αμανέ της και θα προελαύνει. Όσο εμείς οι Κύπριοι δεν μιλούμε με την ίδια γλώσσα   η διεθνής  κοινότητα θα δικαιολογεί της έκνομες ενέργειες της.