Επιστολή Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών στο Γ.Εισαγγελέα για τον Κ.Παπακώστα

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, με την οποία τον καλεί όπως εισηγηθεί στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απονείμει χάρη στον Κώστα Παπακώστα, απέστειλε χθες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.kpapak

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου, στην επιστολή αναφέρεται: «Με την παρούσα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών απευθύνεται σε σας με τη θερμή παράκληση όπως εισηγηθείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την αποφυλάκιση του Κώστα Παπακώστα».

«Ο ίδιος, μετά την απόρριψη της έφεσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο υπέβαλε αίτημα για απονομή Προεδρικής χάριτος το οποίο εξετάζεται. Ο κ. Παπακώστα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί αφού βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας για την αντιμετώπιση του οποίου μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας”, σημειώνεται στην επιστολή.

Πιστεύουμε, προστίθεται, “πως στον άνθρωπο αυτό, ο οποίος υπήρξε σε όλη του τη ζωή αγωνιστής της Δημοκρατίας και της ελευθερίας της πατρίδας μας, με τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας και σε προχωρημένη ηλικία, θα πρέπει να δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προεδρική χάρη».

Στο μεταξύ ο Γ.Εισαγγελέας σε δηλώσεις του στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης του ΡΙΚ  ανέφερε ότι βρίσκεται ενώπιον της Γενικής Εισαγγελίας  το ίτημα του Προέδρου για απονομή χάριτος  και ανέφερε πω μελετούνται όλες οι παράμετροι τόσο το ανθρωπιστικό ζήτημα όσο και το λαϊκό αίσθημα  όπως είπε ου είναι οι συγγενείς των θυμάτων της τργωδίας στο Μαρί. Ο κ. κ.Κληρίδης ερωτηθείς κατα πόσο είμαστε ανθρωποφάγο κράτος απέρριψε κάι τέτοιο λέγοντας πως  ο Πρόεδρος έχει το συνταγματικό προνόμιο να προτείνει απονμή χάριτος  αλλά χρειαζεται κι η σύμφωνος γνώμη του Γ.Εισαγγελέα.Πρόσθεσε δε πως η πρόταση του Προέδρου βρισκεται υπο μελέτη  αφού ληφθούν όλοι οι παράγοντες υπόψιν.