Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για το σφαγείο CYPRA Ltd

Untitled-10-6-701x444Δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με το σφαγείο της εταιρείας CYPRA Ltd.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη, η Έκθεση του Προέδρου και των Μελών της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε δυνάμει του άρθρου 2 του Κεφ. 44 του περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμου, για τη διεξαγωγή πλήρους και ενδελεχούς έρευνας με αντικείμενο τη διακρίβωση όλων εκείνων των γεγονότων, ενεργειών, αποφάσεων, πράξεων ή παραλείψεων σε σχέση με τις συναλλαγές και/ή τη μεταχείριση και/ή αντιμετώπιση από οποιαδήποτε αρχή και/ή υπηρεσία και/ή όργανο και/ή κρατικό αξιωματούχο και/ή υπάλληλο του δημόσιου τομέα ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το 2007 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 (ημερομηνία έκδοσης και δημοσίευσης του σχετικού Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας), σε σχέση με τις εταιρείες Cypra Ltd. και/ή Cypra Bioenergy Ltd. και/ή άλλων συνδεδεμένων και/ ή σχετιζόμενων εταιρειών ή/και των διευθυντών και/ή των μετόχων τους.

Το κείμενο της Έκθεσης επισυνάπτεται εδώ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την Έκθεση που δημοσιεύεται απαλείφονται στοιχεία για σκοπούς συμμόρφωσης με τον νόμο και για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος. Συγκεκριμένα, απαλείφονται εκείνα τα στοιχεία που δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν:

  1. για σκοπούς συμμόρφωσης με το ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και
  2. για σκοπούς προστασίας των ποινικών ερευνών που δυνατόν να διαταχθούν και των δικαιωμάτων των εν δυνάμει κατηγορουμένων.

Το εύρος της διαγραφής των προσωπικών δεδομένων έγινε σε συνεννόηση και συμφωνία με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καταλήγει η ανακοίνωση.