Συνέλαβαν τη συνεργάτιδα του Ξηρού, Αγγελική

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας η 23χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Η σύλληψη της Αγγελικής έγινε στα Περιστέρια της Σαλαμίνας, στο σπίτι της μητέρας των Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου, έγκλειστων των φυλακών ως βασικά μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», όπου σύμφωνα με πληροφορίες η 22χρονη κρυβόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το σπίτι βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία στον οικισμό Κακή Βίγλα, ενώ η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η Σπυροπούλου οδηγήθηκε αρχικά στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και στη συνέχεια ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.

 

Συνελήφθησαν η σύντροφος και η μητέρα του Τσάκαλου

Το μεσημέρι συνελήφθη και η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, ενώ νωρίτερα είχε συλληφθεί και η μητέρα των δύο αδελφών με την κατηγορία της υπόθαλψης της Αγγελικής.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ η σύντροφος και η μητέρα του Γεράσιμου Τσάκαλου  ο οποίος κρατείται μαζί με τον αδελφό του, Χρήστο, με την κατηγορία της συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Η γυναίκα είχε μεταβεί στον ειδικό εφέτη- ανακριτή, αρμόδιο για την τρομοκρατία, ο οποίος την είχε καλέσει να καταθέσει, έπειτα από τη σύλληψη της 36χρονης, που συνελήφθη επίσης για την υπόθεση Ξηρού χθες, στο Αιάντειο της Σαλαμίνας.
Μετά την έξοδό της από τα δικαστήρια, όμως, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αντιτρομοκρατική.
Εις βάρος των δύο γυναικών εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Αργότερα το απόγευμα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για την κατηγορία της υπόθαλψης και αύριο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή.

Η Αγγελική με μακριά καστανά μαλλιά και όχι με κοντά ξανθά όπως εμφανιζόταν στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, βάσει μαρτυριών.
Εν των μεταξύ, στον ανακριτή οδηγήθηκε το πρωί προκειμένου να απολογηθεί ο 32χρονος, ένας εκ των τριών συλληφθέντων του Σαββατοκύριακου, κατηγορούμενων ως συνεργοί του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη. Ο 32χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ποια είναι η Αγγελική

Η Αγγελική Σπυροπούλου είχε αφήσει τη φοιτητική ζωή και είχε βουτήξει στα «βαθιά» του αντάρτικου πόλης ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕπραγματοποιώντας τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα «Γοργοπόταμος», λειτουργώντας ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Πυρήνων και Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και κατασκευάζοντας βόμβες.

Η γνωριμία της με τον Χριστόδουλο Ξηρό το περασμένο καλοκαίρι, φαίνεται πως άλλαξε τη ζωή της 22χρονης κοπέλας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντησή της έγινε σε κοινή παρέα με άλλους φοιτητές από την Ικαρία. Η Αγγελική διέθετε το προφίλ που χρειάζονταν οι «Πυρήνες» για την κάλυψη του διαβόητου φυγά: άφθαρτο πρόσωπο, που δεν είχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία, άτομο υπεράνω υποψίας.
Η 22χρονη εκτιμάται ότι στρατολογήθηκε πριν από λίγους μήνες στο αντάρτικο πόλης και επισκεπτόταν συνέχεια τη γιάφκα της Αναβύσσου όπου βρέθηκαν προσωπικά της αντικείμενα, ανάμεσα σε αυτά μία γυναικεία τσάντα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η ίδια πραγματοποιούσε επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού, ως «αρραβωνιαστικιά» κρατουμένου που θεωρείται η ηγετική μορφή των «Πυρήνων».

Τον Αύγουστο, ως Ελένη Μελάνη, είχε νοικιάσει και το σπίτι-γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου που εντόπισαν οι Αρχές. Ηδη, οι αστυνομικοί ερευνούν τη μονοκατοικία σπιθαμή προς σπιθαμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί περίπου 100 έτοιμες βόμβες.