Στις περιοχές κινδύνου πάλι η Κύπρος για τη Γερμανία

imagewΣτις περιοχές “μεγάλου αριθμού κρουσμάτων” κατατάσσονται από αύριο η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν “περιοχές μετάλλαξης” του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές τις χώρες δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις “περιοχές κινδύνου”, καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.

Οποιος επιστρέφει στη Γερμανία από “απλή” περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.