Με το ψήφισμα 550 απάντησε στον Τσαβούσογλου ο πρόεδρος του ΡΤΚ για το Βαρώσι

Το άνοιγμα του Βαρωσίου μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, με την συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν σχολιάζοντας – όπως γράφει – την χθεσινή δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι τα βήματα στο Βαρώσι δεν θα παραβιάσουν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, στην ανάρτησή του ο κ. Ερχιουρμάν προσθέτει ότι «πρέπει και να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Παραδείγματος χάρη στο ψήφισμα 550 λέει πως το κλειστό Βαρώσι πρέπει να παραδοθεί η ‘διοίκηση’ στα ΗΕ. Και ακριβώς εδώ είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε / διαπραγματευτείτε αυτό το ζήτημα ‘διοίκησης’ με τον ΟΗΕ».

Το Βαρώσι, συνέχισε, θα κλονίσει το στάτους κβο, θα παρέχει κίνητρα για μια ολοκληρωμένη λύση και αυτό είναι το βήμα που θα φέρει τους Τουρκοκύπριους με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα. Διαφορετικά, το «άνοιγμα» του Βαρωσίου για μια επίσκεψη ή ένα ολοκληρωμένο άνοιγμα χωρίς διαβούλευση / διαπραγμάτευση με τον ΟΗΕ δεν θα κάνει τίποτ