Συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής

imagewΣυνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου, ο Χρήστος Παππάς, δεύτερο τη τάξει στέλεχος στην ιεραρχία της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο Χρήστος Παππάς καταζητείτο επί εννέα μήνες, καθώς είχε διαφύγει από τις Αρχές μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία καταδίκαζε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Στον 59χρονο φυγόποινο είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο Χρήστος Παππάς συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, μαζί τον Χρήστο Παππά συνελήφθη και 52χρονη γυναίκα ουκρανικής καταγωγής που τον υπέθαλπε στην οικία της και η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τη σύλληψη του Χρήστου Παππά σχολίασε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία σημείωσε ότι «η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες».

«Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης. Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών», κατέληξε η κ. Πελώνη.