Οδοιπορικό σε Ελλάδα και Κύπρο με αφορμή τα 25 χρόνια από τη δολοφονία Ισαάκ και Σωλομού

imagewΟδοιπορικό που θα διατρέξει την Ελλάδα και θα καταλήξει στην Κύπρο υπό τον τίτλο «Η μνήμη τρέχει ξανά» και εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των δύο ηρώων και των 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας ενημέρωσαν ότι η η αποστολή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη και θα διασχίσει τόσο τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τη Μακεδονία, όσο και την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη πριν καταλήξει στην Κύπρο, στις 11 Ιουλίου.

Όπως αναφέρθηκε, το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» έχει και τον χαρακτήρα διαφώτισης για το πρόβλημα της Κύπρου, καθώς θα διανεμηθεί ενημερωτικό τρίπτυχο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Οι μοτοσικλετιστές θα επισκεφτούν συμβολικά σημεία της Ελλάδας, όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Οχυρό Ρούπελ, το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο, την Κρήτη, τα Καλάβρυτα, με σκοπό να επανατοποθετηθεί η ιστορική συνείδηση και η ανάγκη ενότητας του Ελληνισμού. Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, θα τονιστεί σε ανώτατο βαθμό το νόημα της ιστορικής συνέχειας, με ονοματοδοτήσεις οδών «Ισαάκ – Σολωμού» στην Αλεξανδρούπολη, στο Ναύπλιο και αλλού.

Σκοπός του οδοιπορικού είναι και η προώθηση του αιτήματος για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης όσων καταζητούνται για τις δολοφονίες της 11ης και 14ης Αυγούστου 1996.

Τέλος αναφέρθηκε πως με την επιστροφή στην Κύπρο, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», θα διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Πλατεία Ελευθερίας στις 17 Ιουλίου με τη συμμετοχή μουσικών συνόλων και τραγουδιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο.