Σήμερα η συνάντηση Προέδρου με τον Γ.Γ. ΟΗΕ

Στις 11.30 το πρωί ώρα Κύπρου συναντάται στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα imagewτων Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε χθες την αποφασιστικότητά του να συνεργαστεί στενά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου, στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του Γενικού Γραμματέα στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανήρτησε στον λογαριασμό του στo twitter.

Εξάλλου ο Κυβερνητικός Eκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαίωσε τους 27 της ΕΕ πως «παρά  τις όποιες δυσκολίες, θα εξακολουθήσει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έναν ουσιαστικό διάλογο, επί τη βάσει της σαφούς εντολής που έχει από το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Ο ΓΓ των ΗΕ θα συναντήσει στις 12.20 ώρα Κύπρου τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

Ο κ. Τατάρ αναχώρησε χθες το πρωί για τις Βρυξέλλες και συνοδεύεται από 4μελη ομάδα, μεταξύ αυτών ο «ειδικός εκπρόσωπός» του, Εργκιούν Ολγκούν και ο «υφυπεξ», Ισμαήλ Κορούκογλου.