Υπέρβαση όρων εντολής της και σύγκρουση συμφερόντων καταλογίζει στην Ερευνητική για πολιτογραφήσεις ο Γεν. Ελεγκτής


 imagewΓια έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και για συμπερίληψη και κριτική στη Υπηρεσία στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, καθ’ υπέρβαση των όρων εντολής της, κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι θα ενημερωθεί ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ «για τις δηλώσεις του ενός μέλους για μονομανία άλλου μέλους εναντίον μου κ.λπ.»

«Άλλη μια έξωθεν παρέμβαση στο έργο της ΕΥ. Θα ενημερώσουμε για τη σύνθεση της Επιτροπής, την υπέρβαση των όρων εντολής της, τις απαράδεκτες μεθόδους αλίευσης πληροφοριών, τα θέματα σύγκρουσης συμφερόντων, τις δηλώσεις του ενός μέλους για μονομανία άλλου μέλους εναντίον μου κ.λπ.», αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα η Ελεγκτική Υπηρεσία στον επίσημό της λογαριασμό ανέφερε ότι «μετά την επιβεβαίωση από το μέλος της Ερευνητικής Επιτροπής κ. Κυριάκου ότι, καθ΄υπέρβαση των όρων εντολής της και κατά παράβαση κάθε αρχής αμεροληψίας, η Επιτροπή περιέλαβε στο Πόρισμα κριτική κατά της ΕΥ, ενημερώνουμε άμεσα τον αρμόδιο για το κράτος δικαίου Ευρωπαίο Επίτροπο».