Μ.Σιζόπουλος: Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει με την ίδια ένταση την προσπάθεια και τον αγώνα της

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει με την ίδια ένταση την προσπάθεια imagewκαι τον αγώνα της, ώστε να υπάρχει διαφάνεια, αποκάλυψη των σκανδάλων και παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που ευθύνονται, έδωσε απόψε ο Πρόεδρος του Κινήματος, Μάρινος Σιζόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε παράλληλα πως η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει με σοβαρότητα, με ήθος, με αξιοπρέπεια και με εντιμότητα να αγωνίζεται, για να προασπίσει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, στα γραφεία του ΚΣ ΕΔΕΚ το βράδυ της Κυριακής, για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σιζόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους του πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ εξέφρασε και θερμές ευχαριστίες στα στελέχη της ΕΔΕΚ και Συμμαχίας Πολίτων, που συμπορεύτηκαν σε αυτή τη δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους τους υποψήφιους και υποψήφιες που πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτια του Κινήματος και που μέσα σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες υπονόμευσης από πολλές πλευρές έδωσαν τη μάχη τους με ήθος και αξιοπρέπεια για το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος το Κίνημα έχει πετύχει κάποιους από τους στόχους του, σημειώνοντας ότι «πετύχαμε να αυξήσουμε τα ποσοστά μας και αν κρίνουμε με την απώλεια των ποσοστών από τα μεγάλα κόμματα αυτό θεωρείται μια σημαντική επιτυχία».

«Την ίδια στιγμή», ανέφερε, «αυξήσαμε και τον αριθμό των Κοινοβουλευτικών μας εδρών».

Πρόσθεσε ακόμα ότι δεν κατόρθωσαν για μερικές δεκάδες ψήφους να κρατήσουν την 4η κοινοβουλευτική θέση και να εισέλθουν στην τρίτη κατανομή για να αυξήσουν περαιτέρω τις κοινοβουλευτικές τους έδρες.

Διαβεβαίωσε πως από πλευράς ΕΔΕΚ θα συνεχίσουν με σοβαρότητα, με ήθος, με αξιοπρέπεια και με εντιμότητα να αγωνίζονται για προάσπιση της πατρίδας και την ίδια στιγμή να συμβάλουν σε μια δημοκρατική και ευρωπαϊκή λύση και όχι σε μια λύση «ρατσιστική διχοτομική όπως είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που επιχειρείται να επιβληθεί».

«Την ίδια στιγμή θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κοινωνική και οικονομική προστασία στους συμπατριώτες μας, κυρίως σε αυτούς που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που λόγω της οικονομικής κρίσης του 2012 -2013, αλλά και την πρόσφατη της πανδημίας έχουν αυξημένες υποχρεώσεις και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση», είπε.

Ερωτηθείς αν η άνοδος του ΕΛΑΜ στην 4η θέση είναι κάτι που αφορά μόνο την ΕΔΕΚ ή όλα τα κόμματα, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «στην ουσία το ΕΛΑΜ δεν κέρδισε την  4η κοινοβουλευτική θέση», για να προσθέσει πως «κάποιοι του τη χάρισαν με τη στάση τους, με τη θέση τους και κυρίως με τη συστηματική υπονόμευση που επιχείρησαν σε βάρος της ΕΔΕΚ».

«Γιατί ακριβώς», σημείωσε, «η ΕΔΕΚ αποτελεί ανάχωμα αξιοπιστίας στις προσθέσεις τους, στις προσπάθειες τους και σε όλα όσα αυτοί προσπαθούν να διαμορφώσουν ως ένα πολιτικό σκηνικό και ένα πολιτικό περιβάλλον».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία που ακολουθεί με τη Συμμαχία Πολιτών, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι θα συζητηθεί στην πορεία.

«Υπάρχει η καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων, για το πως θα προχωρήσουμε στη συνέχεια. Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αυτή η συνεργασία δεν θα ήταν μια ευκαιριακή εκλογική συνεργασία, αλλά μια συνεργασία με προοπτική. Τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ και της Συμμαχίας Πολιτών θα συνεδριάσουν τις επόμενες μέρες και θα καθοριστούν τα πλάνα για το μέλλον», ανέφερε συγκεκριμένα.

Εξάλλου, εξέφρασε συγχαρητήρια εκ μέρους του Κινήματος για την επιτυχία της Δημοκρατικής Παράταξης σε αυτή τη εκλογική διαδικασία, ενώ ευχήθηκε όπως παλιότεροι και νέοι βουλευτές, που θα απαρτίσουν τον νέο Κοινοβούλιο, αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και δικαιώσουν τις προσδοκίες του λαού.

Σχετικά με την προεδρία της Βουλής, είπε πως είναι κάτι που δεν έχουν συζητήσει ακόμα, για να προσθέσει πως «όλα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες».

«Μέχρι τις 10 Ιουνίου που θα έχουμε την πρώτη συνεδρία της Βουλής υπάρχει χρόνος πρώτα πρώτα εμείς ως Κίνημα να αποφασίσουμε και να καθορίσουμε τους μελλοντικούς μας στόχους και σε συνάρτηση με το ποιοι θα είναι οι στόχοι μας θα εξαρτηθούν και όλα τα παραλειπόμενα από αυτή τη διαδικασία», κατέληξε.