Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τα κόμματα να προχωρήσουν με το Σχέδιο Ανάκαμψης

Να επιστρέψουν μετά τις Βουλευτικές Εκλογές και να προχωρήσουν με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, κάλεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα πολιτικά κόμματα που ασκούν σήμερα κριτική στην Κυβέρνηση για το Σχέδιο.

imagewΣε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη στον Ξενώνα Νεανίδων, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, και κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε αρχικά ότι είναι καλοδεχούμενες οι όποιες απόψεις και η όποια κριτική.

«Αυτό που θέλουμε είναι μετά τις εκλογές της 30ης Μαΐου, η όποια Βουλή και τα όποια κόμματα να συνειδητοποιήσουν ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αφορά τις μέλλουσες γενιές, τις νέες γενιές», είπε και πρόσθεσε πως οτιδήποτε μπορεί, ως θετική εισήγηση, να ενταχθεί σε αναπροσαρμογές, όχι μεταρρυθμίσεων, αλλά διάθεσης κονδυλίων, εφόσον τούτο επιτρέπεται από την ΕΕ είναι καλοδεχούμενο.

Αρκεί μόνο, συνέχισε, να συνειδητοποιήσουν όλοι πως αυτό που θα μας πάρει μπροστά είναι οι μεταρρυθμίσεις. Ο Πρόεδρος σημείωσε πως έχουμε την ευχέρεια να απορροφήσουμε τέτοιους πόρους από την ΕΕ, είτε μέσω του Σχεδίου Ανθεκτικότητας είτε του Σχεδίου Συνοχής είτε, με βάση τη μελέτη αντίκτυπου, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είτε του προϋπολογισμού.

«Αυτό για το οποίο καλώ είναι αντί της κριτικής, που την κατανοώ λόγω εκλογών, να έρθουμε όλοι μετά τις 30 Μαΐου, με θετικά μυαλά, με θετικές προτάσεις, προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτό το οποίο έχει δεχθεί και τους επαίνους της ΕΕ, το όλο σχέδιο που έχουμε υποβάλει», είπε.

Σε σχέση με τις προσεχείς Εκλογές και κληθείς να στείλει μήνυμα προς τους πολίτες για την αποχή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι το δικαίωμα της ψήφου είναι το ιερότερο δικαίωμα, σημειώνοντας πως αν θέλουν κάποιοι να αποφασίζουν άλλοι για εκείνους, αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος και μια περιφρόνηση της δημοκρατίας.

«Καλώ, συνεπώς, το σύνολο των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκλογές. Οι εκλογές είναι μια λειτουργία που ενισχύει τη δημοκρατία. Συνεπώς, η αποχή είναι ανοχή και δεν θα επιτρέπεται σε κανένα που απείχε να ασκεί κριτική την επομένη των εκλογών», κατέληξε.