Απεβίωσε ξαφνικά ο υποψήφιος βουλευτής Οικολόγων Κυριάκος Κούρρη


imagewΈφυγε ξαφνικά από τη ζωή, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Κυριάκος Κουρρής, μετά από καρδιακό επεισόδιο. Συγκλονισμένος δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Φανερά συγκινημένος  από το αναπάντεχο γεγονός, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε πως «είναι μεγάλο σοκ  για εμάς, από το πρωί κλαίω. Ο Κυριάκος ήταν ο Επαρχιακός μας, ήταν πολύ δραστήριος, κυκλοφορούσε σε ολόκληρη την Κύπρο, γι αυτό και είχε πάρα πολλές διασυνδέσεις και τον αγαπούσε πολύς κόσμος».

«Κυνηγούσε τα προβλήματα και πριν τρεις μέρες ήμασταν μαζί, με το κοινοτικό συμβούλιο Παρεκκλησιάς, και προσπαθούσαμε να βρούμε άκρη με τα πολλά λατομεία και τα φορτηγά που περνούν από το δρόμο», ανέφερε ο κ.Θεοπέμπτου.

Την Τρίτη ήμασταν μαζί στην τελική παρουσίαση των υποψηφίων της Αμμοχώστου, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στέλνοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κυριάκου Κουρρή, ο οποίος ήταν και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος, στην επαρχία Λεμεσού.

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Θα δούμε αργότερα που θα είμαστε καλύτερα, τι προβλέπει η νομοθεσία και τι είναι το σωστό να κάνουμε», είπε ο κ.Θεοπέμπτου.

Από το πρωί μέλη του Κινήματος αποχαιρετούν τον Κυριάκο Κουρρή μέσα από αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Σε ανάρτηση του ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στο γεγονός λέγοντας ότι «έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο καλός μου φίλος και συναγωνιστής, καλός πατέρας και συνεπής αγωνιστής Κυριάκος Κουρρής, εξ Αμμοχώστου, γραμματέας της Επαρχ. Επιτροπής Λεμεσού των Οικολόγων και του Οικοαγροτικού. Μεγάλη απώλεια σε μια κρίσιμη ώρα. Στο καλό φίλε μου».

Εξάλλου σε πρωινή ανακοίνωση της, η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αναφέρει πως “με βαρύτατη θλίψη, μάθαμε για τον αδόκητο χαμό του Επαρχιακού μας Γραμματέα Κυριάκου Κούρρη, σήμερα τα ξημερώματα”.

Η σκέψη μας και η έγνοια μας, προστίθεται, είναι με τη σύζυγο του Στέλλα,  με τα παιδιά του Δήμητρα και Μαρία και τους οικείους του.Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, η Επαρχιακή Επιτροπή, ανακοινώνει την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων της εκδηλώσεων.


Ο Κυριάκος Κουρρής, που γεννήθηκε το 1961, στην Αμμόχωστο, διετέλεσε μέλος και στέλεχος της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων Κύπρου, μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Γεωπόνων και διαπιστευμένος φορέας στον Οργανισμό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε πρόεδρος του Κυπροτσεχικού Συνδέσμου Φιλίας για 7 συνεχή χρόνια. Μέχρι σήμερα ήταν Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λεμεσό και Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Οικολογικού Αγροτικού Συνδέσμου (ΠΟΑΣ) .

Το Κίνημα Οικολόγων με  πολύ μεγάλη  θλίψη ανακοίνωσε το θάνατο του  Επαρχιακού Γραμματέα, Γενικού Γραμματέα του Οικοαγροτικού και υποψήφιου βουλευτή Λεμεσού Κυριάκο Κούρρη, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Στην ανακοίνωσε σημειώνεται : “Η σκέψη μας βρίσκεται στα παιδιά του, Δήμητρα, Μαρία στη σύζυγο του Στέλλα, και όλη του την οικογένεια.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής, ανακοινώνουμε την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων μας εκδηλώσεων Παγκύπρια μέχρι την Κηδεία του πολυαγαπημένου συναγωνιστή μας.

Η Κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Αντί στεφάνων θα γίνουν εισφορές στην μικρή του κόρη Μαρία Κούρρη.
Κυριάκο μας, ο θεός να αναπαύσει τη ψυχή σου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.”