Ανοικτή επιστολή της ‘Αδούλωτης Κερύνειας’ στον Πρόεδρο για το Κυπριακό

 

imagewΈκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπως κόψει «τον ομφάλιο λώρο με την αποικιοκρατική Βρετανία η οποία αποτελεί νονό και της διαδικασίας δικοινοτικού διαλόγου και της  λύσης του Κυπριακού με Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία» απευθύνει ο Πρόεδρος του Σωματείου «Αδούλωτη Κερύνεια», Ιωάννης Σιεκέρσαββας, σε ανοικτή του επιστολή η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ανακοίνωση από το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια» αναφέρει ότι στην επιστολή του ο κ. Σιεκέρσαββας αναφέρει ότι «η πρόταξη δύο κρατών από την Τουρκία δεν δικαιολογεί τη ‘σταυροφορία’ σας υπέρ της λύσης ΔΔΟ, η οποία μάλιστα να χρησιμοποιείται και ως μοχλός πίεσης στο λαό, να τη δεχθεί και να νομιμοποιήσει τα κατοχικά δεδομένα  για  να αποφύγει τάχα, τα χειρότερα, με τα δύο κράτη».

Προσθέτει ότι «η Τουρκία έχει υπερκαλύψει τους στόχους και επιδιώξεις της στην Κύπρο, με τα όσα πρόθυμα εσείς της χαρίζετε, με τις μέχρι τώρα συγκλίσεις σας και ένεκα και της ‘επιτυχούς Διεθνούς  Διπλωματικής σταυροφορίας σας’ για αυτό και δεν θα εκπλαγούμε να  πιεσθεί από τους ξένους,  να εγκαταλείψει τα ‘δύο κράτη’ και να δεχθεί ΔΔΟ».

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο  θα κλιμακωθούν από παντού οι πιέσεις και οι εκβιασμοί πάνω μας με τους κινδύνους να πολλαπλασιάζονται και μάλιστα αυτή μας η εκτίμηση ενισχύθηκε και από τη δήλωσή σας  μετά την πρόσφατη άτυπη διάσκεψη Κορυφής της ΕΕ ότι,  ‘δεν πρόκειται να δεχθούν τα δύο κράτη οι Ευρωπαίοι’», συνεχίζει ο κ. Σιεκέρσαββας.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «οι Ευρωπαίοι διευκολύνονται και βολεύονται με τους χειρισμούς σας διότι, με αυτή σας τη Διπλωματία τους έχετε απελευθερώσει από την ανάγκη να υποστηρίξουν αποκατάσταση του Διεθνούς Δικαίου που παραβιάσθηκε στην Κύπρο, κάτι για το οποίο έπρεπε να συγκρουσθούν με την Τουρκία και την ουρά για δύο κράτη θα τη χειρισθούν εύκολα με την Τουρκία».