“Την αταλάντευτη θέση για λύση ΔΔΟ” μετέφερε σε διπλωμάτες ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στις συναντήσεις με τους averofneofytoudΠρέσβεις Ρωσίας και Γαλλίας και τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, μετέφερε στους διπλωμάτες το μήνυμα ότι η πλευρά μας παραμένει αταλάντευτη στη θέση για επανέναρξη συνομιλιών το συντομότερο πάνω στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως προνοείται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και ότι η θέση της Τουρκίας για λύση δυο κρατών είναι εκτός πλαισίου και δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή.

Αυτό ανέφερε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου  του ΔΗΣΥ Γιώργος Χατζηγεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στις επιστολές του κ. Νεοφύτου στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς και στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βέμπερ, καταγράφοντας τη θέση της ε/κ πλευράς αλλά και τα όσα εκτός πλαισίου προτείνει η Τουρκία, ζητώντας τη στήριξη και την επιρροή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει και της νέας διάσκεψης που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Είπε τέλος ότι «ο Πρόεδρος Νεοφύτου θα συνεχίσει τις επαφές το επόμενο διάστημα πάνω στον ίδιο άξονα και με επίκεντρο το εθνικό μας θέμα».