Ναυαγοσώστης διέσωσε 6χρονο κοριτσάκι στη Λεμεσό

 

Ένα εξάχρονο παιδί διέσωσε το μεσημέρι ναυαγοσώστης σε παραλία της imagewτουριστικής Λεμεσού, το οποίο διέλαθε της προσοχής των γονιών του και άρχισε να βυθίζεται στο νερό.

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, κάνει λόγο για «ανευθυνότητα γονέων που ευτυχώς δεν στοίχισε», καθώς διαπιστώθηκε ότι οι γονείς του εξάχρονου κοριτσιού, ήταν απασχολημένοι με το κινητό τους τηλέφωνο και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτό.

«Ευτυχώς, συνάδελφος ναυαγοσώστης, στον παρακείμενο ναυαγοσωστικό πύργο ΛΕΜ6, παρατήρησε έγκαιρα ότι το κοριτσάκι (που βρισκόταν μόλις 15 μέτρα από την ακτή) ξεκίνησε να βυθίζεται και με την άμεση επέμβαση του, αποσόβησε τον πνιγμό», προστίθεται.

Στο κοριτσάκι παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες, ενώ έγινε σύσταση στους γονείς, που είναι αλλοδαποί, να επισκεφθούν άμεσα ιατρικό κέντρο, αφού αρνήθηκαν να κληθεί ασθενοφόρο.

Με αφορμή το περιστατικό, η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών συστήνει σε όλους τους γονείς να έχουν την αμέριστη επίβλεψη των ανήλικων παιδιών τους και σημειώνει ότι «ο ναυαγοσώστης δεν είναι αποκλειστική νταντά, για να μπορούν οι ίδιοι να απολαμβάνουν με την ησυχία τους τις δραστηριότητες τους στην παραλία, αφού το κακό μπορεί να γίνει ακόμη και σε κλάσματα δευτερολέπτου».

Τέλος η Π.Ε.Ε.Ν.Π. εύχεται σε όλους Καλό Πάσχα, με υγεία και ασφάλεια.