Δένδιας: Δείξαμε εποικοδομητική στάση

Εποικοδομητική στάση έδειξε η ελληνική πλευρά στην Άτυπη Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό, υποστήριξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.imagew

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της Διάσκεψης, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα προσήλθε στην Άτυπη Πενταμερή Συνάντηση με στόχο την δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εντός του πλαισίου που έχει τεθεί ρητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

«Στο πλαίσιο αυτό, ήρθαμε στη συνάντηση αυτή υπογραμμίζοντας ότι οποιαδήποτε λύση, εκτός από αυτές τις παραμέτρους, πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δείξαμε εποικοδομητική στάση. Καταβάλαμε μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί κοινό έδαφος για την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο αυτό, λόγω της στάσης της τουρκοκυπριακής και της τουρκικής πλευράς», σημείωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο Νίκος Δένδιας σημειώνει ότι η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι οι προσπάθειες του ΓΓ, οι οποίες θα συνεχιστούν με νέα Πενταμερή, θα πρέπει να καταβληθούν εντός του συμφωνημένου πλαισίου και του πλαισίου της εντολής του. «Δηλαδή τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για αναζήτηση λύσης στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Υπενθυμίσαμε ότι οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι απολύτως δεσμευτικές για όλες τις πλευρές», κατέληξε.