Με μια τρίτη δόση θα είναι αποτελεσματικό 100% το εμβόλιο της BioNtech – Pfizer


imagewΟ διευθύνων σύμβουλος της BioNtech Ουνγκούρ Σαχίν, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, υποστήριξε πως το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται και μια τρίτη δόση, προκειμένου να έχει 100% αποτελεσματικότητα.

Όπως ανέφερε, «μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθάνει το 95%. Μετά όμως από οκτώ μήνες η αποτελεσματικότητα μειώνεται σημαντικά. Έτσι, εννέα έως δώδεκα μήνες μετά τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να χορηγείται και μια τρίτη δόση που θα παρέχει προστασία 100% για τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες».

Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος πως το εμβόλιο της BioNtech-Pfizer είναι αποτελεσματικό και για την ινδική μετάλλαξη, ενώ σημείωσε πως εκτιμά ότι τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο θα έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη η ανοσία της αγέλης και υπερασπίστηκε παράλληλα την πολιτική της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως για τις καθυστερήσεις δεν ευθυνόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά κάποιες χώρες που είχαν αμφιβολίες για την νέα τεχνολογία του εμβολίου της BioNtech.