Αίθριος ο καιρός με χαμηλές νεφώσεις

Aσθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Θερμή αέρια μάζα αναμένεται από την Τετάρτη. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα νότια παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη             Ελάχιστη             Σχετική
Θερμοκρασία      Θερμοκρασία      Υγρασία
Λευκωσία:                            28°C                   15°C                   21%
Αεροδρόμιο Λάρνακας:        26°C                   14°C                   65%
Λεμεσός:                              22°C                   12°C                   65%
Αεροδρόμιο Πάφου:             22°C                   13°C                   73%
Φρέναροσ:                           25°C                   14°C                   63%
Πρόδρομος:                         22°C                   10°C                   31%
Πόλις Χρυσοχούς:                26°C                   12°C                   59%