Αντιδράσεις Τούρκων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Άμεσα αντέδρασαν στις δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αρμενική γενοκτονία ο διευθυντής επικοινωνίας του γραφείου τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Νουμάν Κουρτουλούς.

Σε μήνυμα του στο τουίτερ ο Φαχρετίν Αλτούν δηλώνει ότι “οι αρμενικές τρομοκρατικές οργανώσεις σκότωσαν ένα σωρό πολίτες της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, σε δολοφονίες και βομβαρδισμούς. Θυμόμαστε τα θύματα με εκθέσεις στην Κων/πολη και ο Λος Άντζελες ξεκινώντας από σήμερα”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει ότι “οι λέξεις δεν μπορούν να αλλάξουν την ιστορία, δεν μπορούν να την ξαναγράψουν. Δεν θα πάρουμε μαθήματα από κανέναν για την ιστορία μας. Ο πολιτικός καιροσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη προδοσία ενάντια στην ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Καταδικάζουμε ολοσχερώς αυτή τη δήλωση η οποία βασίζεται στον λαϊκισμό”.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Νουμάν Κουρτουλμούς ανέφερε στο τουίτερ ότι “οι ιστορικές πραγματικότητες δεν αλλάζουν με ψεύδη χάριν των πολιτικών προσδοκιών. Στη δική μας ένδοξη ιστορία δεν υπάρχει αρμενική γενοκτονία και δεν υπήρξε ποτέ. Εκείνοι που πετάνε αυτό το ψέμα χωρίς να έχουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή γνώση και εκείνοι που το αποδέχονται είναι τα μαύρα πρόσωπα της ιστορίας”.