Καιρός:Υποχωρεί την Τρίτη η σκόνη και ελαφρά πτώση θερμοκρασίας

Η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή καθώς και η σκόνη που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα υποχωρούν σταδιακά από την Τρίτη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μετά τα μεσάνυκτα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί προς τις αυγινές ώρες, στα δυτικά και στα βόρεια, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 20 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά το απόγευμα στα νότια νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά και το απόγευμα στα νότια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια ενώ το απόγευμα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα ανατολικά αλλά στα νότια αναμένεται να είναι ταραγμένη και μέχρι κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα δυνατό να παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει, σε κάποιες περιοχές, πτώση την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή, αναμένεται άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 3 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 32°C 17°C 28%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 29°C 20°C 46%
Λεμεσός: 30°C 18°C 56%
Αεροδρόμιο Πάφου: 29°C 17°C 47%
Φρέναρος: 30°C 18°C 43%
Πρόδρομος: 27°C 20°C 21%
Πόλις Χρυσοχούς: 30°C 17°C 53%