Άστατος ο καιρός με βροχές,ισχυρούς ανέμους και χιονόπτωση στα ορεινά

Ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από αργά απόψε, σταδιακή υποχώρηση της οποίας αναμένεται τη Δευτέρα.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια, ισχυροί 5 και παροδικά τα νότια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί συννεφιασμένος και αργότερα αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως τις αυγινές ώρες. Στα ψηλότερα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά παροδικά στα δυτικά και βόρεια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά και ενδεχομένως στα χαμηλότερα ορεινά κατά διαστήματα θα χιονίζει. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα σημειώσει σημαντική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά και βόρεια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Μέχρι το απόγευμα θα καταστούν βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης. Το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά και ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να χιονίσει.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.