Από αύριο διενέργεια rapid test στα σχολεία

Από αύριο Πέμπτη, αρχίζει η διενέργεια οργανωμένου ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στα Λύκεια, τις Τεχνικές Σχολές και στα ιδιωτικά σχολεία, από μονάδες δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ).

Η διενέργεια ελέγχου, προστίθεται, θα γίνεται συστηματικά κάθε βδομάδα στους/στις μαθητές/μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία το σχετικό πρόγραμμα ελέγχων, καθώς και το έντυπο γραπτής συγκατάθεσης γονέων/κηδεμόνων, το οποίο θα δοθεί στους/στις μαθητές/μαθήτριες για να υπογραφεί από τους γονείς/κηδεμόνες τους. Οι μαθητές/μαθήτριες που θα προβούν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) θα πρέπει να έχουν το έντυπο αυτό υπογεγραμμένο από τον/την γονέα/κηδεμόνα τους, ώστε να το παρουσιάσουν πριν από τη διενέργεια του τεστ.

Για τη διασφάλιση της ενημέρωσης των γονέων/κηδεμόνων θα αποσταλεί μήνυμα (SMS) από τα σχολεία που θα ενημερώνει για τη διενέργεια του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  και την ανάγκη υπογραφής του εντύπου συγκατάθεσης.