Η ταινία “Birdman” νικητής στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit

Η ταινία “Birdman” κατέκτησε την ύψιστη τιμητική διάκριση στα ανεξάρτητα βραβεία Spirit, που Birdman - Photocall - 71st Venice Film Festivalαπονεμήθηκαν το Σάββατο, μια ημέρα πριν από μεγαλύτερη νύχτα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος, που θα γίνει στο Χόλιγουντ όταν και θα απονεμηθούν τα περίφημα Oσκαρ.

Η ταινία “Birdman” που έχει προταθεί για εννέα Oσκαρ, κέρδισε τρία ανεξάρτητα βραβεία Spirit, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου της καλύτερης ταινίας και του βραβείου για τον πρώτο ανδρικό ρόλο που κέρδισε η ερμηνεία του ηθοποιού Μάικλ Κίτον. Η ταινία “Whiplash”, κέρδισε δύο βραβεία, ενώ το πολιτικό δράμα “Selma”, έφυγε από τα ανεξάρτητα βραβεία… με άδεια χέρια.
Η ταινία “Boyhood”, που έχει προταθεί για έξι υποψηφιότητες στα όσκαρ, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ και του καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Πατρίσια Αρκέ. Η Τζούλιαν Μουρ κατέκτησε τον τίτλο της καλύτερης ηθοποιού για την ενσάρκωση του ρόλου μιας γυναίκας που πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ταινία “Still Alice”.
Η 30η τελετή των ετήσιων βραβείων Spirit, τιμά τα καλύτερα κινηματογραφικά επιτεύγματα σε ταινίες των οποίων το κόστος παραγωγής είναι κάτω από 20 εκατομμύρια δολάρια. Συχνά τα ανέξαρτητα βραβεία Spirit είναι “τροχιοδεικτικά” των νικητών των βραβείων ξσκαρ της αμερικανικής Ακαδημίας του Κινηματογράφου.