27χρονος ο νεαρότερος ασθενής στο Νοσοκομείο Αναφοράς

  Ανδρας ηλικίας 27 ετών, είναι ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό που imagewνοσηλεύεται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Η κα. Χατζηγιάννη χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «πολύ ευχάριστη» γιατί όπως εξήγησε «νοσηλεύονται μόνο 38 ασθενείς εκ των οποίων 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, ενώ αναμένεται να δοθούν 5 – 6 εξιτήρια σε ασθενείς οι οποίοι έχουν αποθεραπευθεί. Ο αριθμός των ασθενών στη ΜΑΦ έχει μειωθεί αφού χθες νοσηλεύονταν πέντε άτομα ενώ σήμερα είναι μόνο τρεις».

Ανέφερε ακόμα ότι «ορισμένα άτομα που βρίσκονταν στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας θεραπεύονται και παραπέμπονται σε άλλες κλινικές».

Σύμφωνα με την κα. Χατζηγιάννη «είναι ευχάριστο το γεγονός ότι η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι βελτιωμένη, ο κόσμος ανακουφίζεται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξουν χαλαρώσεις. Θα πρέπει όλοι να τηρούν αυστηρά τα μέτρα που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας και ο κάθε ένας από μας να λαμβάνει τα προσωπικά μέτρα υγιεινής, δηλαδή μάσκα, πλύσιμο χεριών και αποστάσεις, με στόχο η καλή εικόνα να παραμείνει και τους επόμενους μήνες».

Αναφορικά με τις εισαγωγές ασθενών από Ιδρύματα Ευγηρίας, είπε πως «μόνο ένας ασθενής από τους νοσηλευόμενους προέρχεται από Ίδρυμα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει εμβολιαστεί. Οι εμβολιασμοί φαίνεται πως έχουν μειώσει τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού ατόμων από διαμένουν σε Ιδρύματα ή κλειστές δομές».

Σημείωσε ακόμα ότι «το Νοσοκομείο Αναφοράς έχει μπει σε μια ροή εργασίας που θεωρείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεδομένη, εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, ενώ οι ασθενείς είναι ικανοποιημένοι από τη φροντίδα που τους παρέχεται. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύεται νεαρός ηλικίας 27 ετών και ηλικιωμένοι, με τον μεγαλύτερο να είναι 94 ετών».