Οι επιβήτορες της εξουσίας

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

 

????????????????????????????????????

Με την είσοδο του  2021 οι λαοί του κόσμου δεν πρέπει να ελπίζουν σε καλύτερες  μέρες από αυτές που πέρασαν τον χρόνο που έφυγε αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών, αλλά και 1,6 εκατομμύρια στα πεδία των πόλεων ελέω της πανδημίας η οποία αρχικά φορτώθηκε στην Κίνα ως ο απόλυτος αυτουργός ενός ιού που εξακολουθεί να θανατώνει.

Σε λιγότερο από δύο βδομάδες, στις 20 του Γενάρη αναλαμβάνει τα ηνία των ΗΠΑ ,  ο 46ος Πρόεδρος , ο 78χρονος Τζον Μπάιντεν. Θεωρητικά βέβαια  και όχι ουσιαστικά  , καθότι κουμάντο στην χώρα που θεωρεί τον εαυτό της τον απόλυτο παγκόσμιο κυβερνήτη, κάνει το βαθύ κράτος με τα πλοκάμια του να φτάνουν  παντού εντός και εκτός Αμερικής.

Ο υπερήλικας Μπάιντεν  παίρνει την σκυτάλη από τον πολυεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ταλαιπώρησε για τέσσερα συναπτά χρόνια τον πλανήτη όπως και οι προκάτοχοι του.

Όσο και να κέντησαν με ύμνους και διθυράμβους το προφίλ του Τζο Μπάιντεν   από την Ευρώπη μέχρι και την πίσω αυλή των ΗΠΑ, τη Λατινική  Αμερική, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Άλλα πρόσωπα ίδια πολιτική .  Οι ηγήτορες της Αμερικής θεωρούν αυτονόητο  πως ως ο περιούσιος λαός του Θεού   η αποστολή τους είναι να διορθώσουν τον κόσμο έστω και με τη βία. Με τις δικές τους προδιαγραφές με τη δική τους «Μαύρη Βίβλο». Να υποβάλλουν να επιβάλλουν και     τα υπόλοιπα κράτη να υπακούουν   πειθήνια ακόμα και αν οι αμερικάνικες οδηγίες βλάφτουν τους λαούς τους .

Η εγκληματική επιχείρηση  στις 3 Ιανουαρίου του 2020  με τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ  Σουλειμανί  καθώς αποχωρούσε από το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, με μια πομπή δύο θωρακισμένων οχημάτων έστελνε ένα ηχηρό μήνυμα στους λαούς και στις κυβερνήσεις ολόκληρου του πλανήτη πως οι ΗΠΑ δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να σκοτώνουν ακόμα και σε εδάφη άλλων χωρών τους εχθρούς του περιούσιου λαού.

Η στυγερή δολοφονία του Σουλεϊμανί με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν  από    ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ντρον) από  τις στρωτιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ ήταν  ακόμα ένα δείγμα στο απέραντο ανθολόγιο εγκληματικών ενεργειών των Αμερικανών. Αν οποιαδήποτε άλλη χώρα αποπειράτο να διαπράξει παρόμοιο έγκλημα θα καταδικάζετο   από τον ΟΗΕ ενώ οι ΗΠΑ , η ελίτ των Βρυξελλών η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα    θα έσπευδαν να  επιβάλουν  εξοντωτικές κυρώσεις εξαναγκάζοντας και τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να ακολουθήσουν. Αλλά είναι οι ΗΠΑ. Οι αυτόκλητοι επί της γης εκπρόσωποι του Θεού  και ουδείς μπορεί να αντιταχθεί στις βουλές τους. Τον τσακίζουν και τον εξοντώνουν όπου και αν ευρίσκεται ακόμα και σε εδάφη που δεν έχουν εξουσιοδότηση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος επί διακυβέρνησης Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν δεν διαφέρει και πολύ από τον Τραμπ παρά το ήπιο και πράο του ύφος. Ηταν αυτός που υποστήριξε την επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ στις πρώην χώρες του σοσιαλιστικού στρατοπέδου στην Ανατολική και κεντρική Ευρώπη και την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. κατά της Γιουγκοσλαβίας με αποτέλεσμα τον πολυτεμαχισμό της χώρας και τη δημιουργία χωρών -δορυφόρων της Αμερικής. Το 2002 ενέκρινε τον πόλεμο στο Ιράκ. Ισχυρός υποστηρικτής του πολέμου στο Αφγανιστάν το 2001 ένα χρόνο αργότερα δήλωνε ότι ο Σαντάμ Χουσεϊν ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εξόντωση του.

 

Ο πράος και χαμογελαστός γεροντάκος Τζο Μπάιντεν,  ως ο εκπρόσωπος της τάξης και της ηθικής το 1993 ψήφισε υπέρ μιας διάταξης που έκρινε την ομοφυλοφιλία ασυμβίβαστη με τη στρατιωτική ζωή, απαγορεύοντας έτσι στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Το 1996, ψήφισε υπέρ του νόμου περί υπεράσπισης του γάμου, ο οποίος απαγόρευσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναγνωρίσει γάμους ομοφυλοφίλων.   Τον Οκτώβριο του 2002, ψήφισε υπέρ της εξουσιοδότησης για χρήση στρατιωτικής δύναμης κατά του Ιράκ, εγκρίνοντας την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Ως πρόεδρος της επιτροπής, συγκέντρωσε μια σειρά μαρτύρων για να καταθέσει υπέρ της εξουσιοδότησης υπέρ της στρατιωτικής εκστρατείας των ΗΠΑ.

Όταν πλέον ισοπέδωσαν το Ιράκ λεηλάτησαν και κατάκλεψαν τον αμύθητο πλούτο έθεσαν σε εφαρμογή και το τελειωτικό κτύπημα.

Ένθερμος υποστηρικτής υπέρ μιας χαλαρής ομοσπονδίας τριών εθνικών κρατών τον   Νοέμβριο του 2006, ο Μπάιντεν και η Λέσλι Χ. Γκελμπ, ομότιμος πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, εξέδωσαν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τερματισμό της βίας στο Ιράκ  , η οποία ήταν δημιούργημα των ΗΠΑ .Με ένα σχέδιο το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ένας τρίτος τρόπος» πρότεινε ένα ομοσπονδιακό Ιράκ με την  παροχή εδαφών στους Κούρδους , τους Σιίτες και τους Σουνίτες.  Τον Σεπτέμβριο του 2007, καταθέτει στην Αμερικανική Γερουσία ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που εγκρίθηκε παρά τις διεθνείς   αντιδράσεις  με την    πολιτική ηγεσία του Ιράκ να καταγγέλλει  το ψήφισμα ως εκ των πραγμάτων διχοτόμηση της χώρας.

 

Και οι θρησκείες στα ζητήματα επιβολής της τάξης

Η κρίση που ξέσπασε στην Ορθόδοξη Εκκλησία με αφορμή το ουκρανικό ζήτημα είναι αποτέλεσμα των αμερικανικών παρεμβάσεων προκειμένου να πετύχει σε όλα τα επίπεδα το πραξικόπημα της «πορτοκαλί επανάστασης» που οργάνωσε στο Κίεβο το Θεόσταλτο χέρι της Αστερόεσσας.

Δεν είναι τυχαίες οι αφόρητες πιέσεις που   ασκούν εκπρόσωποι των ΗΠΑ στην ιεραρχία των ελληνικών και κυπριακών Ορθόδοξων εκκλησιών για αναγνώριση της ουκρανικής εκκλησίας.

Αν και κοσμικό κράτος οι   ΗΠΑ που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ουκρανία, και που δεν έχουν  ισχυρούς ιστορικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία, και όπου οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν μόλις το 2% του πληθυσμού, επιστράτευσαν ένα καθαρά θρησκευτικό ζήτημα για να πετύχουν πολιτικούς στόχους.Όπως έπραξαν και με το Μακεδονικό ζήτημα με σκοπό να ενθαρρύνουν τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με την περιβόητη συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις

Στον απόηχο των πανηγυρισμών της εκλογής  Μπάιντεν στην Κύπρο διάχυτη ήταν  η αίσθηση ότι σε πολιτικό επίπεδο συντηρούνται μεγάλες προσδοκίες. Μακάρι να μην προσγειωθούν ανώμαλα.

Κύπρος και Ελλάδα υποχώρησαν σε πλείστες  πιέσεις των Αμερικανών εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα τους με τον κίνδυνο να χάσουν  συμμάχους που για χρόνια συμπεριφέρθηκαν ως φίλοι στη βάση αρχών του διεθνούς δικαίου, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ .

Αν και το Κυπριακό πρόβλημα είναι δημιούργημα των επί  γης εκπροσώπων του Θεού που επιστράτευσαν τους δαίμονες  της κολάσεως για να λεηλατήσουν, να κουρσέψουν και να κατακτήσουν τη μισή Κύπρο , δεν ακούσαμε, ούτε είδαμε κανέναν Μπάιντεν στα 45 τόσα χρόνια από την τουρκική εισβολή  να διορθώνουν το έγκλημα.

Τώρα οι όπου Κύπρου αφελείς αμερικανολάγνοι πανηγυρίζουν επειδή τερματίσθηκε το εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στο νησί μας , λες και θα αγοράσουμε αύριο τα αμερικανικά  F-15 και θα κάνουμε γιούρια για την απελευθέρωση.

Άρες  μάρες κουκουνάρες  οι ρητορικές αναφορές και επικρίσεις  ΗΠΑ και Ε.Ε. για την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή στο βόρειο τμήμα του νησιού, την παράνομη εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ και τον επιχειρούμενο εποικισμό της Αμμοχώστου.

Επειδή η ιστορία κουβαλά μαζί της τρομερά  διδάγματα ας έχουμε το νου μας με την επικείμενη τάχατες άτυπη πενταμερή στην οποία η Κύπρος θα κάτσει να συνομιλήσει με τον σφαγέα της,  με τις ευλογίες και υπό την αιγίδα των επιβητόρων της παγκόσμιας εξουσίας. Ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει στο ενεργητικό του δεκάδες σχέδια για διχοτομικές και τριχοτομικές λύσεις οι οποίες αντί  να λύσουν αύξησαν τα προβλήματα στις χώρες που επιβλήθηκαν. ’Ας έχουν το νου τους οι πολιτικοί μας ηγέτες.

Τα πρώτα λόγια του 78χρονου Μπάιντεν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εκλογή του ήταν ανάμεσα στα άλλα πως επιτέλους οι ΗΠΑ πρέπει να διοικήσουν και να επιβάλουν την τάξη.

 

Καλού κακού, ας θυμηθούμε τον αθάνατο Οδυσσέα Ελύτη : Όταν ακούς «τάξη», ανθρωπινό κρέας μυρίζει.