Στη Μόσχα ο Προεδρος στις 24 με 27 Φεβρουαρίου,

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 24 με 27 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει σειρά επαφών στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.ÐÑÏÅÄÑÏÓ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ  ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÓÔÏ ÊÕÐÅ

Κατά την παραμονή του στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Ναρίσκιν.

Αντικείμενο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομίας και Ενέργειας, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα είναι το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσικής Ομοσπονδίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι σχέσεις Ε.Ε.- Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Ουκρανικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επιπλέον, αναμένεται να υπογραφτεί σειρά διμερών συμφωνιών σε διάφορους τομείς διμερούς συνεργασίας.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας, με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Κυβερνήτη της πόλης.