Ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ για καταψήφιση του Προϋπολογισμού

imagewΤην καταψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 αποφάσισε χθες ομόφωνα το ΑΚΕΛ, το οποίο δια του Εκπρόσωπου Τύπου του, Στέφανου Στεφάνου, εκφράζει «τη ριζική διαφωνία του στην κοινωνικο-οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και γενικότερα, στο ύφος και το ήθος διακυβέρνησής της».

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η απόφαση λήφθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία διαπίστωσε ότι «η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει και ακολούθησε την ίδια νεοφιλελεύθερη συνταγή στη διαμόρφωση του προϋπολογισμού, όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ διαπιστώνει ότι στον Προϋπολογισμό 2021 «δεν λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι προκλήσεις, οι ανάγκες και τα προβλήματα, που επισώρευσε η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει».

Ο προϋπολογισμός, σημειώνει, «δεν ανταποκρίνεται στη γενικότερη ανάγκη για αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου, έτσι ώστε η κυπριακή οικονομία να μπορεί να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες των επόμενων χρόνων».

Επιπλέον, αναφέρει ότι «η συζήτηση και η ψηφοφορία του προϋπολογισμού είναι μια κατεξοχήν πολιτική πράξη», σημειώνοντας ότι «με την καταψήφιση του προϋπολογισμού, εκφράζει τη ριζική διαφωνία του στην κοινωνικο-οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και γενικότερα, στο ύφος και το ήθος διακυβέρνησής της».

Τέλος, αναφέρει ότι «είναι οι πολιτικές και ο ετσιθελισμός της κυβέρνησης που την οδήγησαν στην απομόνωση», για να συμπληρώσει ότι «είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αναζητήσει συναινέσεις στη Βουλή για υπερψήφιση του προϋπολογισμού, μακριά από εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογίες».