Ξεκινούν απεργίες στα λιμάνια

Σειρά μέτρων αποφάσισαν σήμερα οι τοπικές Γενικές Συνελεύσεις των μελών των συντεχνιών της Αρχής Λιμένων Κύπρου, που πραγματοποιήθηκαν στα λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού και στις οποίεςΛΙΜΑΝΙ ΛΑΡΝΑΚΑΣ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι συντεχνίες με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής σχετικά με την εξέλιξη διαπραγματεύσεων της Διαπραγματευτικής Επιτροπής και της Κοινοπραξίας ΖΗΝΩΝ για την παραχώρηση του λιμανιού Λάρνακας σε ιδιώτη επενδυτή.

Οι Γενικές Συνελεύσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, θεώρησαν ανεπαρκείς τις απαιτήσεις εκ μέρους της Αρχής για διάφορα επιμέρους ζητήματα τα οποία αφορούν το προσωπικό, το ρόλο που θα διαδραματίζει η Αρχή με τον ιδιώτη Επενδυτή, καθώς επίσης και το μέλλον των εσόδων που σήμερα η Α.Λ.Κ. λαμβάνει από την παραχώρηση αδειών χρήσης χώρων στις υποστηρικτικές εταιρείες υδρογονανθράκων.

Ειδικότερα, οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν όπως κατέλθουν σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία και στα δύο λιμάνια σήμερα και συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων για ενημέρωση και επαναφορά της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή πριν την υπογραφή της Σύμβασης, όπως ήταν και η απόφαση της Επιτροπής στις 4/12/2014.

Αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν από τον Πρόεδρο του ΔΣ της Αρχής καθορισμό συνάντησης με τον Πρόεδρο της Διαπραγματευτικής Επιτροπής για το έργο της παραχώρησης του λιμανιού και να ενημερωθούν οι Συντεχνίες σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τέλος τα μέλη των Συντεχνιών της ΑΛΚ αποφάσισαν να επανέλθουν σε Τοπικές Γενικές Συνελεύσεις, την Τετάρτη, 25/2/2015, για επανεκτίμηση της κατάστασης και λήψη απόφασης για τις επόμενες ενέργειες.