Οκτώ φοιτητές από Κύπρο συμμετείχαν στο πρόγραμμα Seeds for the Future

imagewMε τη συμμετοχή 8 φοιτητών από την Κύπρο, καθώς και φοιτητών από τη Σλοβενία, την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Ουγγαρία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Όμιλος Huawei στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Κίνα. Για το 2020, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέφερε η πανδημία, η διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 130 φοιτητές, διεξήχθη διαδικτυακά, από τις 9 έως και τις 13 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Huawei Κύπρου, το Seeds for the Future είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής, να ενημερωθούν για τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και να ανακαλύψουν τον κινεζικό πολιτισμό.

Ο πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao είπε ότι «οι σημερινοί νεαροί σπουδαστές δεν είναι μόνο σπόροι για την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας της Κύπρου, αλλά και σπόροι για τη φιλία μας.» Από την πλευρά του, ο Δρ. Σταύρος Ιεζεκιήλ του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μέσα από αυτό το πρόγραμμα, οι σπουδαστές μας επωφελούνται όχι μόνο από την επαφή τους σε Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αιχμής, αλλά και μέσω της εμπειρίας που τους παρέχεται να εμβαθύνουν σε μια διαφορετική κουλτούρα».