Με υπόγειες μεθοδεύσεις εκπαραθύρωσαν το Μ.Χαννίδη από τον ΚΟΤ

Ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, με χθεσινή απόφαση, τον ενημέρωσε με σχετική επιστολή για την προειλημμένη απόφασή του για απόλυση του από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΤ ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΝΝΙΔΗΣ

Ο κ. Χαννίδης αναφέρει πως ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου είχε αναγγείλει προ τεσσάρων μηνών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και με δημόσιες δηλώσεις του την απόφαση για απόλυση του “που θα λάμβανε χώρα τρεις μήνες μετά”.

“Η μεθόδευση εκπαραθύρωσής μου από τον ΚΟΤ και η πολιτική εξόντωση μου ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ και έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, όπου, σε ένα τετράωρο, διάβασαν την απάντηση που δόθηκε από μένα σε όλα τα θέματα και η οποία αριθμούσε 239 σελίδες, αποφάσισαν και κατέληξαν σε `ποινή`”, αναφέρει ο κ. Χαννίδης.

Αναφέρει επίσης ότι πολλά από τα θέματα που του καταλογίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αφορούσαν θέματα αποφάσεων που λήφθηκαν πριν το διορισμό του στη θέση του Γενικού Διευθυντή π.χ. το θέμα των επιδομάτων επιτόπιου προσωπικού εξωτερικού ξεκίνησε το 2005 ενώ αυτός διορίστηκε το 2012, και διερωτάται αν αυτό είναι λογικό.

Ο κ. Χαννίδης αναφέρει πως απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να παρέμβει προσωπικά “έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αρχές χρηστής διοίκησης και να προστατευθούν οι πολίτες από αυθαιρεσίες και παράνομες διαδικασίες, όπως και πολιτικές εξόντωσης ανθρώπων”.

Ο κ. Χαννίδης δίδει στη δημοσιότητα την επιστολή, που κοινοποιείται στο Γενικό Εισαγγελέα, και στην οποία κάνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως προσωπικά εξετάσει “την κατάφωρη αδικία που συντελείται” εναντίον του, “με μόνο στόχο και σκοπό την πολιτική εξόντωσή” του, όπως αναφέρει.

“Θεωρώ κατάφωρη καταπάτηση όλων των Αρχών που διέπουν τα δικαιώματα κάθε πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταγγέλλω το Διοικητικό Συμβούλιο για την αυθαίρετη, προκατειλημμένη και προαποφασισμένη στάση εναντίον μου, η οποία εν μία νυκτί οδήγησε στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για απόλυσή μου, ως Γενικού Διευθυντή του ΚΟΤ, υπό την αίρεση βέβαια της έγκρισης αυτής της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου να μετατοπίσει όλες τις παράνομες και παράτυπες διαδικασίες που μέχρι τώρα ακολούθησε στους ώμους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργικού Συμβουλίου πολιτικοποιώντας με αυτό τον τρόπο το θέμα”, σημειώνει στην επιστολή ο κ. Χαννίδης.

Προσθέτει πως την ενέργεια του Διοικητικού Συμβουλίου τη θεωρεί παράνομη και αποτέλεσμα προσπάθειας εξόντωσης τόσο της επαγγελματικής μου επάρκειας όσο και του μέλλοντος μου ως πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ακούσει και να του παραδώσει ο κ. Χαννίδης όλα τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα που αποδεικνύουν τα όσα έχει αναφέρει.

Ο κ. Χαννίδης ανακοίνωσε στο μεταξύ πως θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 το πρωί δημοσιογραφική διάσκεψη επί του θέματος.