Δυό γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

imagewΔύο γυναίκες, ηλικίας 86 και 80 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 62 ετών απεβίωσαν χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας ανακοινώνεται ο θάνατος τριών ασθενών με COVID-19, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Συγκεκριμένα, «πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 86 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, η οποία είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο αναφοράς από το Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας και η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19».

Επίσης απεβίωσε «γυναίκα ηλικίας 80 ετών, με υποκείμενα νοσήματα και η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Ακόμα άνδρας ηλικίας 62 ετών έχασε τη ζωή του από υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο η τελική αιτία θανάτου αποδίδεται σε πνευμονική εμβολή».

Σύμφωνα με τα δεδομένα «ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 29, Δέκα οκτώ άντρες και 11 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, «μέχρι σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κύπρο 38 θάνατοι ατόμων θετικών στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων το 76% (29 άτομα) οφείλεται στη νόσο COVID-19 και το 24% (9 άτομα) σε άλλες αιτίες θανάτου».

Από τα δεδομένα του Αρχείου Αιτιών Θανάτου, η Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας, του Υπουργείου Υγείας σημειώνει ότι από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020  σημειώθηκαν  38 θάνατοι, εκ των οποίων 29 με τελική αιτία θανάτου την Covid-19, (ποσοστό που ανέρχεται στο 76%), ενώ 9 θάνατοι (ποσοστό που ανέρχεται στο 24%) είχαν άλλες αιτίες θανάτου.

Ακόμα το 34% του συνολικού αριθμού θανάτων αφορά άτομα ηλικίας 75-79 ετών.