Στα 224 τα σημερινά κρούσματα από 3.693 ελέγχους

imagewΣτα 224 τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 σήμερα από σύνολο 3.693 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από τα σημερινά κρούσματα, τα 67 προέκυψαν από 729 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από 1.462 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 80 κρούσματα.

Δέκα εννιά κρούσματα προέκυψαν από 286 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων. Από 825 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 16 κρούσματα.

Από 51 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκαν 7 κρούσματα. Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από 159 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού σχολικών μονάδων.

Από 100 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου που διενεργεί η ΚΟΠ σε Σωματεία που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν από 81 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 5.557.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 54 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έξι ασθενείς, ενώ άλλα 10 άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.