Εμπρηστές έκαψαν το αυτοκίνητο του Τζον Χούρικαν

Σε στενή συνεργασία και επικοινωνία με την Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται η Αστυνομία η οποία συνεχίζει εντατικά τις έρευνες και τις εξετάσεις της για διαλεύκανση της υπόθεσης της φωτιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα σε όχημα, ιδιοκτησία της Τράπεζας, το οποίο χρησιμοποιείται από τον οδηγό του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τζον Χούρικαν.chourikan-oi-neoi-metochoi-pisteyoun-stin-kypro-th

Το όχημα, που ήταν σταθμευμένο κοντά στην οικία του κ. Χούρικαν, καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές υπέστη και δεύτερο όχημα στην ίδια περιοχή.Το συγκεκριμένο όχημα βρισκόταν σταθμευμένο για αρκετές μέρες σε αδιέξοδο, έξω από την οικία του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Κύπρου, αφού ο ίδιος απουσιάζει στο εξωτερικό.

Φαίνεται ότι το όχημα χρησιμοποιείται από τον οδηγό και την οικογένεια του κ. Χούρικαν, όποτε έρχεται στην Κύπρο. Το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο αρκετές μέρες στο συγκεκριμένο σημείο.

Στο σημείο, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία κατάφεραν να κατασβέσουν τη φωτιά, ενώ στο χώρο διενεργούνται επιστημονικές εξετάσεις μέχρι αυτή την ώρα.
Στο πλαίσιο των ερευνών της, η Αστυνομία έχει ήδη προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον κ. Χούρικαν, ο οποίος απουσιάζει με την οικογένειά του στο εξωτερικό, για να πάρει κάποια στοιχεία και πληροφόρηση.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δηλώσεις το μεσημέρι στο Αρχηγείο, ανέφερε ότι έχουν παραληφθεί τεκμήρια από τη σκηνή και οι εξετάσεις συνεχίζονται.

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Διεύθυνση της Τράπεζας έτσι ώστε να μας δοθούν τα όποια στοιχεία ή και πληροφορίες», δήλωσε. Σε ερώτηση αν ο κ. Χούρικαν έχει δεχθεί κάποιες απειλές ή προειδοποιήσεις, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί οποιαδήποτε στοιχεία ή πληροφορίες στην Αστυνομία.

Ο κ. Αγγελίδης εξήγησε ότι επειδή οι εξετάσεις είναι ακόμη στην αρχή και ο παράγοντας χρόνος διαδραματίζει ρόλο, είναι σημαντικό οι έρευνες να έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο, όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι όντως υπάρχει πληροφόρηση και περιγραφή για δύο νεαρά πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν σε πάρκο της περιοχής, προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο η Αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει στοιχεία μέσα από μαρτυρίες «για να αποκλείσουμε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο, να δούμε που καταλήγουμε».

Επιπρόσθετα ο κ. Αγγελίδης είπε ότι από τις εξετάσεις και την πληροφόρηση που υπάρχει, ο όχημα χρησιμοποιείτο από τον οδηγό του κ. Χούρικαν. Ανέφερε ότι επειδή ο κ. Χούρικαν απουσιάζει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, «θα πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος για κάποια στοιχεία».

«Έχει γίνει κάποια προσπάθεια επικοινωνίας μαζί του για να μας δώσει κάποια πληροφόρηση και προχωρούμε, έχοντας υπόψη τις εξετάσεις που γίνονται», κατέληξε.