Γενική απεργία στα κατεχόμενα

Γενική απεργία πραγματοποίησε σήμερα η συντεχνία “δημοσίων” υπαλλήλων (KTAMS) στα κατεχόμενα. Η απεργία αφορούσε όλο το “δημόσιο” τομέα και έγινε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15.30.ÊÁÔÅ×ÏÌÅÍÁ - ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στη λεγόμενη βουλή και ακολούθως στο λεγόμενο υπουργείο οικονομικών.

Οι λεγόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι επέκριναν την “κυβέρνηση” ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταψηφίσει “νομοθεσίες” που απέρρεαν από το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους, αλλά από τη στιγμή που ανήλθαν στην εξουσία συνεχίζουν την εφαρμογή του πακέτου μέτρων από εκεί που το άφησε το κόμμα Εθνικής Ενότητας.

Επέκριναν ακόμα το γεγονός ότι η σημερινή “κυβέρνηση” προσπαθεί να αλλάξει το ωράριο των “δημοσίων” υπαλλήλων χωρίς πρώτα να γίνουν οι διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της συντεχνίας, Αχμέτ Καπτάν είπε ότι, η “κυβέρνηση” προσπαθεί να αλλάξει το ωράριο των “δημοσίων” υπαλλήλων ενώ κατηγόρησε τη “κυβέρνηση” ότι δεν έγιναν “δημόσιες” διαβουλεύσεις για το θέμα της αναλογικής κλίμακας των μισθών.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αποκοπή και καταστροφή πέραν των 20 χιλιάδων δέντρων για την δημιουργία νέου αεροδιαδρόμου στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν και κάλεσε τη “κυβέρνηση” να παραιτηθεί.

Στην διαδήλωση τη στήριξη τους εξέφρασαν και άλλες οργανώσεις/συντεχνίες όπως η Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Ντεβις, (DEV-IS) και η συντεχνία δασκάλων KTOEOS.