Συνεχίζεται σήμερα στο Κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση Aristo

Συνεχίζεται σήμερα στις 09:00 το πρωί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση Aristo, που αφορά το διαχωρισμό οικοπέδων στην περιοχή Σκαλί.CNA_Ma020750439ca4d73be84fa3123af4de9

Η τελευταία δικαστική διαδικασία της 6ης Φεβρουαρίου συνεχίστηκε με δύο μάρτυρες κατηγορίες, με την αντεξέταση της 4ης μάρτυρος κατηγορίας, αστυφύλακας Άντρης Γεωργίου, που ολοκληρώθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ακολούθως η δικαστική διαδικασία συνεχίστηκε με την 5η μάρτυρα κατηγορίας που εργάζεται στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου Σαββούλα Κούσπου, της οποίας οι καταθέσεις διαβάστηκαν στο δικαστήριο και κατατέθηκαν ως τεκμήρια.

Η 5η μάρτυρας κατηγορίας εξετάστηκε από την κατηγορούσα Αρχή που εκπροσωπείται από τον Νίνο Κέκκο.

Η κ. Κούσπου διάβασε τις καταθέσεις της ενώπιον του δικαστηρίου και ακολούθως αυτές κατατέθηκαν ως τεκμήρια.

Στην κυρίως εξέταση της από την κατηγορούσα Αρχή, η 5η μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι έλαβε οδηγίες για ακύρωση των κτηματολογικών σχεδίων από τον τότε προϊστάμενο της Σ. Σάββα.

Ο κ. Κέκκος ζήτησε διευκρινήσεις από τη μάρτυρα για το πώς γίνεται να εκδοθεί πολεοδομική άδεια της κλίμακας 1/5000 και να έχουν υποβληθεί σχέδια στην κλίμακα 1/2000, με την κ. Κούσπου να απαντά ότι τα σχέδια 1/2000 εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αίτησης για άδεια διαχωρισμού.

Η κυρίως εξέταση της κατηγορούσας Αρχής επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων σε ακυρώσεις σχεδίων που έγιναν στο πλαίσιο της άδειας διαχωρισμού κατόπιν οδηγιών βάσει του προϊσταμένου της Κούσπου, Σάββα Σάββα, μετά την υποβολή αίτησης από την εταιρεία για άδεια χωρισμού.

Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Δώρα Σωκράτους διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Ρούλα Αριστοδήμου, Χρίστος Σολωμονίδης και Σάββας Σάββα παραμείνουν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.